Politie Zuid-Holland-Zuid

22/7 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

22-07-2005 - Persberichten district II

GEDRONKEN
SLIEDRECHT De politie heeft in de nacht van vrijdag 22 juli een 27-jarige man uit Sliedrecht betrapt op rijden met drank op. De politie voerde een routinecontrole uit op de Rembrandtlaan. Bij de man roken ze een alcohollucht waarop de bestuurder moest blazen. De man blies een Alert (350 ugl). Hij kreeg een rijverbod van 2 uur.

VERKEERSCONTROLE
SLIEDRECHT De politie heeft op donderdag 21 juli een verkeerscontrole met staandehouding gehouden op de Valkweg, Rivierdijk, Baanhoek en Stationsplein. De controle was van 8.30 tot 16.00 uur en gericht op verbetering van de verkeersveiligheid. Er werden 561 voertuigen gecontroleerd en 50 overtredingen geconstateerd; 49 keer voor het niet dragen van de gordel en 1 persoon reed zonder rijbewijs.

SPEEDBOOT GESTOLEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM In het water aan de Rivierdijk is op vrijdag 22 juli tussen 00.30 en 05.45 uur een blauwe speedboot van het merk Quiksilver gestolen. Een buurtbewoner zag dat de boot weg was en waarschuwde de eigenaar. Ter plaatse bleek dat het touw en de staalkabel nog aan de kade vastzaten maar de boot was weg. Eventuele getuigen of mensen die meer weten, kunnen contact opnemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)

SPEELGOEDWAPEN
GORINCHEM De politie heeft een speelgoedwapen in beslaggenomen op donderdag 21 juli. De politie had het vermoeden dat een 31-jarige man in de TH. Boomstraat in het bezit zou kunnen zijn van een vuurwapen. Het bleek om een speelgoedwapen met een afgezaagde loop te gaan. Tevens was de oorspronkelijke lichtgrijze kleur van het imitatiewapen zwart gekleurd. Het op een vuurwapen gelijkend voorwerp was voor afdreiging geschikt. Het nepwapen is in beslag genomen. De man krijgt proces-verbaal.

SLANG
LEERDAM De politie kreeg op donderdagmiddag 21 juli de melding van een slang van 2 meter in een tuin aan de straat Loosdorp. De bewoonster was erg geschrokken. Ter plaatse vertelde de vrouw dat de slang toch iets kleiner was; een zwarte slang van ongeveer 60 centimeter. Navraag bij de milieupolitie deed vermoeden dat het om een paling ging die naar een slootje was gekropen. De mevrouw was gerustgesteld en de politie ging met vervolg.