Politie Noord- en Oost Gelderland

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

22 juli 2005

APELDOORN - Jongetje raakt bekneld in machine

Een 7-jarig Apeldoorns jongetje raakte donderdagmiddag (21/07) met zijn arm bekneld in een deegmachine in een bedrijf aan de Asselsestraat. Het jongetje, familie van de eigenaar, was in de keuken en raakte rond 15.50 uur met zijn linkerarm bekneld in de machine. De gewaarschuwde politie was snel ter plaatse en ontfermde zich over de jongen. De politie zag kans het slachtoffertje wat rustiger te krijgen. De brandweer en ambulance volgden even later. Het ambulancepersoneel diende de jongen pijnstillers toe en lichtte het traumateam in dat kort daarop arriveerde. Het brandweerlieden bevrijdden het slachtoffertje en de ambulance bracht de jongen met spoed naar het Lukasziekenhuis waar hij direct werd geopereerd. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

APELDOORN - Portemonnee gestolen

Een onbekende heeft donderdagmiddag (21/07) in een warenhuis aan de Hoofdstraat de portemonnee van een 60-jarige Apeldoornse vrouw gestolen. De vrouw winkelde met haar ouders en had haar tas aan de rolstoel van haar moeder hangen. Op een gegeven moment miste zij haar portemonnee met geld en bankpassen. De vrouw blokkeerde direct de bankpassen. Er zat wel een aantal oude foto's in haar portemonnee met emotionele waarde.

APELDOORN - Politie waarschuwt beginnende druggebruikers

Surveillerende agenten hebben donderdag in het centrum twee Apeldoorners gewaarschuwd voor de risico's van druggebruik. De twee waren met een basepijpje cocaïne aan het roken. Uit het gesprek bleek dat zij beginnende drugsgebruikers zijn en eigenlijk zagen ze de risico's van het gebruik van harddrugs nog niet zo. De politie, die op deze wijze tracht te voorkomen dat jongeren verslaafd raken, heeft hen geadviseerd om een afspraak te maken met een hulpverleningsinstantie.

APELDOORN - Jongeren steken snelweg over

De politie heeft donderdagavond op de A1 ter hoogte van de Lange Amerikaweg vijf Apeldoornse jongeren (14 en 15 jaar) aangehouden die de snelweg over waren gestoken. De politie kreeg rond 20.45 uur van het Korps Landelijke Politiediensten door dat drie jongens en twee meisjes de snelweg overstaken. De Apeldoornse politie hield hen aan en na enig aandringen bekenden zij inderdaad de A1 over gestoken te zijn. Drie van de jongeren kregen bovendien een boete omdat zij zich niet konden identificeren. De politie wijst op de gevaren van dergelijke acties !

Nadere informatie:
Bureau Persvoorlichting
Anton de Ronde
055 - 548 60 52