Rechtbank Zutphen


Expositie van Claudia Botero

Met ingang van 18 juli 2005 exposeert in de centrale hal van de Rechtbank te Zutphen de Colombiaanse kunstenares Claudia Botero.

Geschiedenis
Claudia Botero is geboren op 23 mei 1969 in de stad Armenia in Colombia. Na afronding van haar studie psychologie op de Universiteit van Bogota stortte zij zich met hart en vooral met ziel op de kunst, met name tekenen en schilderen, alsmede het maken van etsen. Daarnaast volgde zij de studies filosofie en letteren. Op haar naam staan een drietal publicaties, waarvan "Diptico de buena mesa y brujeria" de meest recente is.

Exposities
Haar werk heeft haar enkele prestigieuze prijzen opgeleverd zoals de bronzen medaille (Florence) voor het werk "ah...El amor", de Muestra al Artista (Florence) voor het werk "Trece" en de Nominatie La joven estampa (Havanna) voor het werk "Politico II".

Afbeelding schilderij Claudia Botero

Onlangs heeft Claudia Botero een tekenproject van een jaar betreffende Tarotkaarten in haar specifieke stijl voltooid. Het resultaat zal dit jaar in Costa Rica worden getoond in een expositie. Thans verdiept zij zich in (de bewerking van) keramiek. Ongetwijfeld zal dit in de toekomst de nodige originele werken opleveren.

Meer informatie over Claudia Botero kan op de website www.claudiabotero.com worden verkregen.

Tijdens de expositie in de rechtbank zijn naast schilderijen ook een aantal etsen van Claudia te zien.

Bron: Rechtbank Zutphen
Datum actualiteit: 22 juli 2005 Naar boven