Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 22 juli 2005

Veelpleger aangehouden na bedreiging

TILBURG Aan de Daniel Jos Jittastraat in Tilburg hebben agenten gisteravond omstreeks tien voor zeven een 36-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man wordt verdacht van de bedreiging en poging tot ware mishandeling van een 40-jarige beveiligingsmedewerker. Tijdens zijn slotronde in het winkelcentrum aan de Westermarkt trof de beveiligingsmedewerker de aangehouden verdachte aan die op de grond lag te slapen. Toen de beveiligingsman de man wakker maakte werd deze agressief. De verdachte haalt vervolgens een mes te voorschijn en bedreigt de beveiligingsman met de dood. Ook de agenten die de man aanhielden en overbrachten naar het politiebureau werden door de verdachte bedreigd. De politie heeft het mes dat de verdachte gebruikte in beslag genomen. Ook werd bij de man een bolletje met vermoedelijk cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. De aangehouden man uit Tilburg is in verzekering gesteld en ingesloten. Hij staat bij politie en justitie geregistreerd als veelpleger en was nog maar net weer vrij na het uitzitten van een gevangenisstraf van tien weken. Conform het voor deze lieden geldende protocol wordt hij na het politieonderzoek overgedragen aan het Openbaar Ministerie in Breda. Veelal betekent dit dat de man tot de terechtzitting in voorlopige hechtenis blijft.

Politie fouilleert preventief aan de Gasthuisring en Jan Heijnsstraat

TILBURG Tussen gisteravond halfzeven en vannacht één uur heeft de politie preventief gefouilleerd aan de Gasthuisring, de Jan Heijnsstraat en de Lochtstraat in Tilburg. Tijdens deze preventieve fouilleeractie werden twee weggebruikers aangehouden omdat zij met te veel drank op hun voertuig bestuurde. Een 32-jarige man werd aangehouden omdat hij agenten beledigde. Hij kreeg een transactie van 220 euro mee naar huis. Bij drie personen werd een wapen (messen) aangetroffen en drie personen deden afstand van messen die men bij zich had. Bij een 14-jarige jongen vond de politie een zakje met weed gevonden. Bij een 46-jarige Goirlenaar vond de politie een radarverklikker in de auto. Die werd in beslag genomen.

Agenten pakken Tilburgse op voor belediging en belemmering

Tilburg Vannacht om vier uur hebben agenten aan de Paleisring in Tilburg een 19-jarige Tilburgse opgepakt. Agenten waren bezig met het bekeuren van een vriend van de vrouw in verband met wildplassen. Omdat de vriend niet erg meewerkte werd hij door een van de agenten vastgepakt waarop de vrouw zich met het verhaal bemoeide en de agenten uitschold en een van hen op borst en onderarm sloeg. Hierop werd de Tilburgse aangehouden en zag de wildplasser kans te vluchten.

Agenten pakken Tilburger op na mishandeling

TILBURG Vannacht om vijf over vier hebben agenten aan het Piusplein in Tilburg een 34-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij mishandelde een 26-jarige plaatsgenoot die hierbij verwondingen opliep aan linker oog en wang. De aangehouden Tilburger zocht in een café aan het Piusplein ruzie met het slachtoffer. Toen deze laatste nergens op reageerde en de verdachte negeerde kreeg hij enkele klappen.

Tilburger 145 dagen de cel in

TILBURG Vanmorgen rond de klok van halfzeven hebben agenten in het centrum een 27-jarige man uit deze stad aangehouden. De man stond gesignaleerd om 145 dagen uit te gaan zitten. Hij is ingesloten.

Politie zoekt getuigen milieudelict

OISTERWIJK De Oisterwijkse politie is op zoek naar getuigen van een milieudelict aan de Balsian Versterlaan in deze plaats. Onder een brug in deze straat constateerden agenten gistermiddag rond kwart voor vijf een flinke dieselolie verontreiniging. De politie vermoedt dat de brandstoftank van een voertuig de stoeprand heeft geraakt waardoor deze milieuvervuiling optrad. De dieselolie is in het oppervlaktewater terecht gekomen. De politie verzoekt getuigen zich te melden via het Landelijk Toegangsnummer Politie (LTP): 0900 88 44.

Auteur: Carel Bouman