Stadsdeel Amsterdam-Noord

Trapveldje terug in oude staat

Het stadsdeel is begonnen om het trapveldje aan de Nathan Israëlweg in Twiske Kadoelen in de oude staat herstellen. Zij voert hiermee de wens van de omwonenden uit, zoals die is uitgesproken tijdens een buurtoverleg op dinsdag 12 juli.

In 2004 is door het buurtbeheer via de buurtactieplannen onder meer aan het stadsdeel gevraagd het trapveldje aan de Nathan Israëlweg minder afhankelijk te maken van weers- en seizoensinvloeden, door een deel te voorzien van een asfalt toplaag.

Op basis van deze wens is het stadsdeel aan de slag gegaan om deze wens te realiseren. Echter, er bleek discussie te zijn of deze wens wel uitgevoerd moest worden, waarop het werk is stilgelegd en er nader overleg plaatsvond.

Op 12 juli is er een buurtoverleg geweest tussen de bewoners en het buurtbeheer van Twiske Kadoelen over het al dan niet uitvoeren van dit buurtactieplan het deels verharden van het trapveldje Nathan Israëlweg. Uit het overleg bleek dat deze wens van het buurtbeheer, in de buurt onvoldoende draagvlak heeft.

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Amsterdam-Noord stelt zich faciliterend op naar de buurt. Dat betekent dat het trapveldje niet wordt verhard, de al uitgevoerde werkzaamheden worden teruggedraaid en het veldje weer in de oorspronkelijke staat wordt teruggebracht. Naar verwachting zijn de herstelwerkzaamheden eind juli afgerond.