Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


22 juli 2005


Doetinchem - Fietser gewond


Een 48-jarige Doetinchemmer raakte donderdagmiddag rond 15.00 uur ernstig gewond na een aanrijding. Een 25-jarige automobilist uit Doetinchem verleende op de kruising Doctor Huber Noodtstraat / Raadhuisweg vermoedelijk geen voorrang aan de 48-jarige fietser. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de fietser ernstig gewond raakte. De man werd met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie in Doetinchem via telefoonnummer 0900 8844.


Ulft - Onderzoek vernielde auto's


In de nacht van dinsdag 12 op woensdag 13 juli (kermis) werden bij een garagebedrijf aan de Berhseweg 33 auto's vernield. Van de auto's werden de antennes afgebroken en weggenomen. Dit ging met zoveel geweld gepaard, dat er zelfs bij enkele auto's deuken in het dak zitten. De auto's stonden op het afgesloten terrein en men is vermoedelijk over het hekwerk geklommen om op het terrein te komen. De politie is een onderzoek gestart. Omdat het bedrijf aan twee drukke wegen ligt, is het waarschijnlijk dat er mensen zijn die in de kermisnacht iets verdacht gezien hebben bij het bedrijf. In verband met het onderzoek worden zij verzocht contact op te nemen met de politie in Ulft via telefoonnummer 0900 8844.


Doetinchem - Winkeldiefstal


Agenten hebben donderdagmorgen even voor 11.00 uur twee mannen uit Doetinchem aangehouden. Zij worden ervan verdacht kort daarvoor bij een schoenenwinkel in Hamburgerstraat twee paar schoenen weggenomen te hebben. Een oplettende getuige zag het tweetal met de schoenen verdwijnen en waarschuwde de politie. De mannen, 19 en 33 jaar oud, werden aan de hand van het opgegeven signalement elders in de binnenstad aangehouden en de politie maakt proces verbaal op.


Beek - Gewond na aanrijding


Bij een aanrijding op de kruising Kerkhuisstraat / Zuider Markweg raakte donderdagmiddag een 25-jarige automobilist uit Emmerich gewond. Een 34-jarige automobilist uit Beek verleende rond 16.35 uur geen voorrang de bestuurder uit Emmerich. De bestuurder uit Emmerich had vermoedelijk een gebroken neus en werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.


Doetinchem / Toldijk - Drankrijders betrapt


Agenten hebben afgelopen nacht (22/7) bij een controle op de JF Kennedylaan in Doetinchem een 42-jarige automobilist uit Gent (B) betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies op het politiebureau 1,3 prom. De man kreeg een boete.


Een 34-jarige automobilist uit Toldijk blies afgelopen nacht bij een controle op de Wethouder Massinkstraat in Toldijk 0,8 prom. De man kreeg een boete.


Bij een controle op de Kruisbergseweg in Doetinchem blies afgelopen nacht een 33-jarige automobilist uit Doetinchem 0,8 prom. Ook deze bestuurder kreeg een boete.


's-Heerenberg - Inbraak winkel

Bij en winkel aan de Zeddamseweg werd afgelopen nacht ingebroken. Dit gebeurde vermoedelijk tussen 02.45 en 03.15 uur. Er werd een ruit vernield en uit de winkel werden ongeveer 140 zonnebrillen en de kassa met daarin een geldbedrag weggenomen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52