Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


22 juli 2005


Nunspeet - Dodelijk ongeval


Een 34-jarige automobilist uit De Wijk is op donderdag (21-07) rond 15.50 uur om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de A28. Vermoedelijk is de man tijdens een inhaal-manoeuvre in de linkerberm beland. Na een stuurcorrectie schoot hij met hoge snelheid door naar de rechterzijde van de rijbaan, schampte een boom en kwam tegen een tweede boom tot stilstand. De bestuurder overleed ter plaatse en moest door de brandweer uit het voertuig worden bevrijd. De plaats van het ongeval werd afgeschermd voor het overige verkeer. Naast politie, brandweer en ambulance werd er ook assistentie verleend door medewerkers van provinciale staten, het KLPD en de Koninklijke Marechaussee ivm wegafzetting, filebeveiliging en de afhandeling ter plaatse. Voor de twee getuigen van dit ongeval werd het buro slachtofferhulp ingeschakeld.


Harderwijk - Agressieve winkeldief aangehouden


Een 32-jarige vrouw uit Helmond werd op donderdag (21-07) rond 14.40 uur door personeel van een winkel aan de Donkerstraat betrapt op winkeldiefstal. De vrouw had kans gezien om voor ca E 500,- aan make-upartikelen in een geprepareerde tas te stoppen. Bij ontdekking gedroeg ze zich agressief tegen het winkelpersoneel en probeerde te vluchten. Ze werd buiten bij de winkel aangehouden en overgedragen aan de politie. Ivm recidive werd een dagvaarding uitgereikt.


Harderwijk - Man moet rijbewijs inleveren

Een 19-jarige automobilist uit Harderwijk verloor in een bocht van de Strandboulevard thv De Haven de macht over het stuur en kwam daardoor in botsing met een tegenligger, bestuurd door een 45-jarige plaatsgenoot. Het ongeval gebeurde op donderdag (21-07) rond 20.30 uur. De 45-jarige man klaagde over hoofdpijn dus liet men een ambulance ter plaatse komen. Ivm gevaarlijk rijgedrag kreeg de 19-jarige bestuurder kreeg een proces-verbaal en werd zijn rijbewijs ingenomen. Beide auto's moesten worden weggesleept.


Putten - Brutale diefstal uit winkelmagazijn

Op donderdag (21-07) vond er rond 12.30 uur een brutale winkeldiefstal plaats in een winkel aan de Kerkstraat. Een verkoopster werd in de winkel aangesproken door een man. Hij wilde informatie over een paar artikelen. De verkoopster liep met hem mee naar de betreffende stelling. Nadat de man wat gekocht had, ontdekte de verkoper dat de deur naar het magazijn geopend was. Een tweede persoon heeft kans gezien uit het magazijn twee computers met TFT-schermen van het merk Compaq weg te nemen. Signalement van de man: 1.80-1.85 m lang, donker kort haar, zag er verzorgd uit.
Een getuige zag even later twee mannen met een aantal dozen aan de achterzijde van de winkel. Het leek alsof ze stonden te wachten op vervoer. Van de tweede man is geen signalement bekend.


Elburg - Inbraak auto

In de nacht van woensdag op donderdag (20/21-07) werd er ingebroken in een auto aan de Zuiderzeestraatweg. De dader kwam de auto binnen door het inslaan van een ruitje.
Ontvreemd werd een portefeuille, inhoudend onder meer een rijbewijs en diverse lidmaatschapskaarten (ANWB etc.) De politie adviseert om nooit spullen van waarde in de auto achter te laten.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52