Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 22 juli

Alkmaar 22-07-2005 - 14.41 uur

Verkeerscontroles

Regio, vrijdag 22 juli 2005

Verkeersveiligheid en het tegengaan van ergernissen op straat zijn speerpunten van de politie. Daarom worden bijna dagelijks op meerdere plaatsen verkeerscontroles gehouden. Hierbij wordt met name gelet op veelvoorkomende overtredingen zoals het rijden zonder helm of autogordel, te hoge snelheid, niet handsfree bellen en het verkeersgedrag bij verkeerslichten en op kruisingen. Meestal worden de controleplaatsen gekozen omdat op deze plaatsen ongevallen gebeuren of omdat er veel klachten van omwonenden over binnen komen. Enkele controles:

Heerhugowaard, donderdag 21 juli 2005

Op donderdagmorgen werd een controle gehouden op de Middenweg en de Nijverheidsstraat in Heerhugowaard. Hierbij kregen 13 bestuurders een bekering wegens overschrijding van de maximum snelheid van 50 km per uur (hoogst gemeten snelheid 86 km per uur) en 5 bestuurders omdat zij geen veiligheidsgordel droegen.

Castricum-Heiloo, donderdag 21 juli 2005

Op donderdagmorgen werd een controle gehouden op de Soomerwegh in Castricum en de Vennewatersweg in Heiloo. Hierbij kregen 23 bestuurders een bekering wegens overschrijding van de maximum snelheid van 50 km per uur (hoogst gemeten snelheid 73 km per uur), het niet dragen van een veiligheidsgordel en het niet handsfree bellen.

Zijdewind, donderdag 21 juli 2005

Op donderdagmiddag werd een snelheidscontrole gehouden op de Provincialeweg te Zijdewind. In een uur tijd passeerden 350 voertuigen de controleplaats. Hiervan reden er maar liefst 43 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Het percentage overtreders kwam daarmee op ruim 12 %. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd.

T Zand, donderdag 21 juli 2005

Op donderdagmiddag werd een snelheidscontrole gehouden op de Anna Paulownaweg in T Zand. In een uur tijd passeerden 310 voertuigen de controleplaats. Hiervan reden er maar liefst 55 sneller dan de toegestane 100 km per uur. Het percentage overtreders kwam daarmee op bijna 18 %. Hoogst gemeten snelheid: 158 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd.

Schoorl, donderdag 21 juli 2005

Op donderdagmiddag werd een snelheidscontrole gehouden op de Heereweg in Schoorl. In een uur tijd passeerden 224 voertuigen de controleplaats. Hiervan reden er maar liefst 36 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Het percentage overtreders kwam daarmee op bijna 16 %. Hoogst gemeten snelheid: 78 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd.

Anna Paulowna, donderdag 21 juli 2005

Op donderdagmiddag werd een controle gehouden op de Molenvaart in Anna Paulowna. Hier kregen 11 bestuurders een bekeuring wegens te hoge snelheid en het niet dragen van een veiligheidsgordel. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 in plaats van de toegestane 50 km per uur.

Eenzijdig ongeval met letsel

Andijk, donderdag 21 juli 2005

Op donderdagmiddag omstreeks 16.10 uur reed een 58-jarige man uit Andijk in een personenauto over de Dijkweg in zijn woonplaats. Bij een versmalling in de weg (verkeersremmende maatregel) botste hij met zijn auto tegen twee paaltjes. Vervolgens schampte hij een stootband en een lantarenpaal om uiteindelijk tegen een geparkeerd staande auto tot stilstand te komen. De man moest met hoofdletsel naar het Westfries Gasthuis in Hoorn worden vervoerd. Zijn auto was total loss.

Fietser gewond

Enkhuizen, donderdag 21 juli 2005

Op donderdagmiddag om 17.20 uur raakte een 14-jarige jongen uit Enkhuizen gewond bij een aanrijding op de kruising Zijlweg-Flevolaan-Voorland in zijn woonplaats. De jongen fietste over het Voorland. Toen hij de kruising overstak werd hij geschept door een 48-jarige man uit Duitsland in een personenauto die over de kruisende weg reed. De jongen liep nekklachten en schaafwonden op. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis te Hoorn. Op de kruising stonden verkeerslichten. Het is nog onduidelijk wie van de betrokkenen door rood is gereden.

Aanhouding in verband met bedreiging

Bergen, donderdag 21 juli 2005

Op donderdagavond omstreeks 19.45 uur werd op de Bergerweg te Bergen een 19-jarige man uit Bergen aan Zee aangehouden. De man reed daar in een personenauto. De aanhouding vond plaats omdat de man enkele dagen eerder parkeerwachters had bedreigd. Tijdens de aanhouding bleek de man alcohol te hebben gebruikt. Aangezien de man bekend staat als drugsgebruiker en hij ook zelf verklaarde recent drugs te hebben gebruikt werd bloed van hem afgenomen. Dit bloedmonster wordt op de aanwezigheid van alcohol en drugs gecontroleerd. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd. In verband met het regelmatige drugsgebruik wordt voor hem een geneeskundige onderzoek aangevraagd waaruit zal moeten blijken of hij lichamelijk en geestelijk wel in staat is om een auto te besturen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt ivm de eerdere bedreiging.

Handel in softdrugs

Hoorn, donderdag 21 juli 2005

Op donderdagavond omstreeks 19.30 uur zag een politieman in burger een voor hem bekende 45-jarige man uit Zwaag in winkelcentrum de Huesmolen in Hoorn drugs aanbieden aan enkele minderjarigen. De politieman waarschuwde zijn collegas die de verdachte even later aan konden houden. De verdachte bleek een plak hasjiesj bij zich te hebben. De drugs werden in beslag genomen en tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auto rijdt in op groep mensen

Alkmaar, vrijdag 22 juli 2005

Op vrijdagmorgen omstreeks 02.30 uur is de bestuurder van een personenauto tot drie maal toe ingereden op een groep mensen op de Paternosterstraat in Alkmaar. Als gevolg hiervan raakte een 23-Alkmaarder gewond. Hij moest voor behandeling worden overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar. Ook raakte de bestuurder enkele geparkeerd staande fietsen en beschadigde hij de gevel van een gebouw. De oorzaak van het incident ligt vermoedelijk in een caféruzie die kort daarvoor had plaatsgevonden.

Na het incident is de bestuurder in zijn auto weggereden. De auto werd later in de nacht teruggevonden. De eigenaar (en mogelijke bestuurder) kon nog niet worden achterhaald. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het incident.

Inbraak in drogisterij

Obdam, vrijdag 22 juli 2005

Op vrijdagmorgen omstreeks 04.00 uur werd er ingebroken in een drogisterij aan de Kerkweg in Obdam. De daders kwamen het pand binnen door stenen door een etalageruit te gooien. Uit de winkel werden parfumerieartikelen weggenomen.

Dierenmishandeling en vernielingen bij kinderboerderij

Heerhugowaard, vrijdag 22 juli 2005

Bij een kinderboerderij aan de Krusemanlaan zijn in de nacht of avond van donderdag op vrijdag vernielingen gepleegd en is een dier mishandeld. De verzorgers van de kinderboerderij kwamen vanochtend om 7.45 uur op de boerderij om hun werk te doen. Daar bleek dat diverse dierenverblijven vernield waren en een varken mishandeld was. Het dier had letsel aan zijn rug, een verwond oog, blauwe en rode plekken en het liep slecht. Een konijnenhok was vernield en er was een klinker door het raam van de stolp gegooid waardoor het caviaverblijf vol glas lag. De dieren hebben zich hieraan verwond.

De politie is op zoek naar getuigen van deze mishandeling. Mensen die in de nacht of avond van donderdag op vrijdag verdachte personen op of rond de kinderboerderij hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie in Heerhugowaard, tel: 0900- 8844.

Woninginbraak

Alkmaar, vrijdag 22 juli 2005

Op vrijdagmorgen werd tussen 01.00 en 06.30 uur ingebroken in een woning aan de Omval te Alkmaar. De daders kwamen binnen door een raam aan de achterzijde van het pand open te breken. Uit de woning werd in ieder geval een digitale camera ontvreemd.

Afgelopen nacht werd ook ingebroken in een woning aan de Aragonstraat in Alkmaar. Hier kwam men binnen via een bovenraampje in de keuken. Uit de woning werden GSMs, een DVD-speler en een tas weggenomen.

Inbraak in dorpshuis

Onderdijk, vrijdag 22 juli 2005

In de nacht van donderdag op vrijdag, tussen 22.30 en 08.30 uur werd er ingebroken in het dorpshuis aan de Sportlaan in Onderdijk. De daders kwamen het pand binnen door een raam aan de achterzijde van het pand open te breken. Uit het pand werden een kleingeldkluis (inhoud: nog geen dertig euro) en rookwaren weggenomen. In het pand is veel schade ontstaan aan opengebroken kasten e.d.

Inbreker aangehouden

Andijk: woensdag 20 juli 2005

Op woensdagmiddag omstreeks 14.00 uur zagen getuigen een man op een boot lopen die was afgemeerd aan de Nieuwe Haven in Andijk. Aangezien de man geen vaste gebruiker van de haven was, werd hij aangesproken. Toen hij geen verklaring kon geven voor zijn aanwezigheid werd de politie gewaarschuwd. Toen de man in de tussentijd weg probeerde te fietsen werd hij door enkele getuigen aangehouden. De man werd fysiek vastgehouden tot de politie ter plaatse was. Een van de omstanders was op de rug van de verdachte gaan zitten, terwijl deze op de grond lag.

De verdachte bleek een 28-jarige man uit Hoorn te zijn, die werd gezocht in verband met diverse inbraken. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Inmiddels heeft de verdachte meerdere inbraken bekend in boten en vakantiehuisjes. Hij is in verzekering gesteld.