Politie Zaanstreek-waterland


19:15 21-JUL-05
ZAANDAM, SCHIERMONNIKOOG

Illegalen aangehouden

De politie heeft in een woning vier illegaal in Nederland verblijvende vreemdelingen in de leeftijden 33 tot 43 jaar aangehouden. Na een tip onderzocht de vreemdelingenpolitie een woning waar vervolgens bleek dat het pand als een soort pension wordt gebruikt. Aanvankelijk werden twee personen aangetroffen. In een aanbouw werden de andere twee aangetroffen die zich daar hadden verstopt. Alle aanwezige bewoners werden aangehouden en in vreemdelingenbewaring gesteld ter uitzetting. Naar de eigenaar van het pand en eventuele andere bewoners wordt nog onderzoek gedaan.

13:20 21-JUL-05
WESTZAAN, WESTZANERWEG
Auto over de kop de dijk af
De politie onderzoekt een verkeersongeval waarbij een 33-jarige Zaandammer gewond is geraakt. De man raakte met zijn personenwagen om onbekende reden van de weg en reed daarbij tegen een lichtmast aan. Vervolgens sloeg de auto over de kop en belandde een meter of zes lager in de sloot. De bestuurder is per ambulance met verwondingen aan het hoofd naar het ziekenhuis gebracht. De auto is vermoedelijk total loss en werd door een kraanbedrijf uit de sloot getakeld. Omdat de Zaandammer mogelijk medicijnen had gebruikt die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden werd zijn rijbewijs ingevorderd.

15:53 21-JUL-05
WORMERVEER, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM
Busje op de kop
Terwijl agenten een aanrijdinkje op stonden te nemen reed een 38-jarige man uit Wormerveer zijn bestelbusje op de kop. Een voorwiel is vermoedelijk in de berm gekomen en door de reactie van de chauffeur belandde de auto op het dak. De bestuurder en de inzittende, een 23-jarige Zaandammer kwamen met de schrik vrij maar zijn wel voor de zekerheid even nagekeken door personeel van de ambulancewagen. Het busje werd zwaar beschadigd.

16:09 21-JUL-05
ZAANDAM, NICOLAASSTRAAT
Politie controleert bromfietsen
Donderdagmiddag heeft de politie een bromfietscontrole gehouden waarbij 26 brom- en snorfietsen aan een controle werden onderworpen. Er werden bekeuringen uitgeschreven voor overschrijden constructiesnelheid (rollenbanktest), geen of niet goed bevestigde helm, geen certificaat, identiteits- of verzekeringsbewijs en technische mankementen. Eén bromfiets werd in beslag genomen omdat de bestuurder al eerder was betrapt met een opgevoerd voertuig.

18:00 21-JUL-05
ZAANDAM, DOVENETELWEG
Wasdroger in de brand
De politie heeft een onderzoekje ingesteld naar een brand in een woning. De wasdroger in de hal van de woning was vermoedelijk door kortsluiting in de brand gevlogen. De toegesnelde brandweer hoefde niet op te treden omdat de bewoners zelf de brand wisten te blussen. De ambulance heeft de kinderen onderzocht omdat zij rook hadden ingeademd. Zij hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Door de brandweer werd de stichting Salvage ingeschakeld die helpt bij de afwikkeling van de schade.


22:52 21-JUL-05
PURMEREND, VOLUME
Deur opengekrikt
De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf waarbij de roldeur vermoedelijk met een krik werd geforceerd. De dader(s) zijn vermoedelijk afgeschrokken door het alarm en vooralsnog wordt er niets vermist. De roldeur is door het inbrekerswerk grondig vernield.

16:10 21-JUL-05
loc.: WORMERVEER, KERKSTRAAT

Politiebus betrokken bij aanrijding

Een 21-jarige man uit Zaandijk reed in zijn personenauto in de richting van de Zaanweg. In de flauwe bocht, ter hoogte van de kerk, reed hij langs rechts langs de weg geparkeerd staande voertuigen, waardoor hij terecht kwam op de weghelft bestemd voor het tegemoetkomend verkeer.
Vanuit tegenovergestelde richting naderde een politiebus, bestuurd door een 21-jarige surveillant. Ondanks remmen door beide bestuurders kon een aanrijding niet worden voorkomen. Alle betrokkenen zijn ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel, maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

05:26 22-JUL-05
loc.: OOSTZAAN, AMBACHT/KOLKWEG
Spookrijder veroorzaakt ongeval
Een getuige zag dat de bestuurder van een donkerkleurige personenauto (mogelijk een Ford Fiesta), op de kruising Thorbeckeweg / Wibautstraat afsloeg richting de A8 maar daarbij de verkeerde weghelft bereed. De bestuurder bleef doorrijden en passeerde daarbij meerdere voertuigen. Ter hoogte van de kruising Ambacht / Kolkweg heeft de bestuurder vermoedelijk getracht zijn voertuig weer op de juiste weghelft te krijgen. Hierbij raakte hij echter een personenauto van een 55-jarige man uit Enkhuizen. Hierna reed de man door de berm en vervolgde zijn weg richting de A8. Hij reed door zonder op behoorlijke wijze zijn identiteit bekend te maken. De politie verzoekt getuigen van dit rijgedrag of ongeval zich te melden via 0900-8844.

20:23 21-JUL-05
PURMEREND, BANNING COCQGRACHT
Politie betrapt bestuurder met ontzegging
Surveillerende agenten hebben een 29-jarige man uit Purmerend aangehouden die reed terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. De agenten zagen de man rijden en wisten dat de man gesignaleerd stond omdat hij geen motorrijtuig mocht besturen. Na verhoor en uitreiking van een proces-verbaal mocht de man het politiebureau te voet verlaten. Enkele dagen geleden was de verdachte ook al betrapt terwijl hij een auto bestuurde terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. Toen verzette hij zich tegen zijn aanhouding, bedreigde en beledigde de agenten die ook verbaal opmaakten voor te snel en onverzekerd rijden. De door hem gebruikte auto moest aan het bureau blijven staan omdat enkele boetes nog niet waren betaald.


---- --