Gemeente Alphen aan den Rijn


Persbericht 51: McDonald's nu ook in Alphen aan den Rijn

McDonalds gaat zich vestigen op een perceel aan de Gouwelandenlaan op Bedrijventerrein De Schans II. Vandaag is TBR Planontwikkeling te Enter accoord gegaan met de grondaanbieding voor de verkoop van een perceel grond met een oppervlakte van circa 3.383 m2. Namens het gemeentebestuur was wethouder J.H. Voogd (economische zaken) bij de ondertekening aanwezig. De aanvraag voor de bouw- en milieuvergunning zal medio september 2005 worden ingediend, waarna de noodzakelijke procedures kunnen worden doorlopen.

Al jaren is McDonalds Nederland in Alphen aan den Rijn op zoek naar een geschikte locatie voor de vestiging van een restaurant aan de rand van de gemeente. TBR Planontwikkeling heeft op meerdere plaatsen in Nederland nieuwe vestigingen gerealiseerd voor McDonalds en heeft samen met de gemeente de mogelijke locaties onderzocht. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in de bovengenoemde locatie.

Bij de ontwikkeling van het bouwplan voor de nieuwe vestiging is samen met TBR Planontwikkeling uit Enter, BDC Ingenieurs en Architecten uit Rijssen en de gemeente een bouwplan ontwikkeld op basis van intensief ruimtegebruik. Vooral de parkeeroplossing onder het gebouw heeft een grote ruimtebesparing opgeleverd.

Deze locatie, op bedrijventerrein De Schans II, komt voort uit de wens om dicht bij de N11 te zitten en, via de Goudse Schouw, geeft dit een garantie voor een goede bereikbaarheid.

PORTEFEUILLEHOUDER: J.H. VOOGD

Voor informatie:

* Gemeente: afdeling Communicatie, Toos Groeneweg, telefoon 0172 465 673

* TBR Planontwikkeling B.V.:de heer. E. Lammertink, telefoon 0547 38 05 40

* McDonalds Nederland B.V.: afdeling communicatie, telefoon 020 564 2 761

Plaatjes: