22.07.2005 / 15:52 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Kngf geleidehonden

Persbericht

'Adopteer een pup.nl' vraagt steun voor opleiding geleidehonden

Amstelveen, 22 juli 2005 - De pups van Stichting KNGF Geleidehonden willen later graag blindengeleidehond worden, maar voor zo'n opleiding is geld nodig. Daarom vraagt de geleidehondenschool via www.adopteereenpup.nl om de aspirant-geleidehonden financieel te steunen bij het bekostigen van hun studiegeld. Het digitale adoptieplan is een nieuwe, eigentijdse manier om donateurs te werven. Via de website is het mogelijk om voor 7,50 euro per maand symbolisch een pup te adopteren, zodat deze de opleiding tot geleidehond kan volgen.

Ellen Greve, directeur KNGF Geleidehonden, licht toe: 'Ons online initiatief 'Adopteer een pup' is leuk voor gezinnen, bedrijven, scholen of andere groepen. Met de symbolische adoptie steunen de 'adoptieouders' de opleiding van onze geleidehonden. De huidige adoptiepups op de site, Cloë, Dimphy en Geoffrey, zijn honden die op dit moment daadwerkelijk staan te trappelen om aan het opleidingstraject te beginnen. Gedurende het jaar worden telkens nieuwe pups toegevoegd die geadopteerd kunnen worden. Uiteraard kunnen meerdere mensen tegelijk dezelfde pup steunen. Elke maand ontvangt de 'adoptieouder' per e-mail een nieuwsbericht over de belevenissen van de pup. Deze digitale nieuwsvoorziening vindt plaatst gedurende het hele opleidingstraject van pup tot geleidehond, een periode van gemiddeld twee jaar. Als de hond is afgestudeerd en als geleidehond aan de slag gaat, kan men uiteraard weer een nieuwe pup adopteren of wellicht besluiten om onze organisatie op een andere manier te steunen.'

Campagne
Om zoveel mogelijk aandacht voor het digitale adoptieplan te krijgen, wordt er vanaf eind juli via diverse media een campagne gestart om zoveel mogelijk mensen er toe te bewegen digitaal een pup te adopteren. In de campagne, die zo'n zes maanden zal lopen, is een hoofdrol weggelegd voor de diverse rassen waar KNGF Geleidehonden mee werkt.

Stichting Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds (KNGF Geleidehonden) KNGF Geleidehonden leidt sinds 1935 honden op als geleidehond ten behoeve van blinden en zeer slechtzienden. Een geleidehond begeleidt zijn baas in het verkeer en vermijdt daarbij obstakels en/of situaties die voor zijn baas gevaar kunnen opleveren. Daarnaast zoekt de hond op commando bepaalde zaken op zoals bijvoorbeeld een trap, deur, brievenbus of lege plaats in het openbaar vervoer. Dankzij een geleidehond kunnen visueel gehandicapten zelfstandig aan het meest drukke verkeer deelnemen zonder van familieleden of anderen afhankelijk te zijn. De onafhankelijkheid, bewegingsvrijheid en kameraadschap die een geleidehond zijn visueel gehandicapte baas of bazin (terug)geeft is uniek en onvervangbaar. KNGF Geleidehonden leidt per jaar zo'n 60 honden op en is voornemens dit aantal, gezien de toenemende vraag, te verhogen.

Einde bericht