Persberichten vrijdag 22 juli

's-Hertogenbosch 22-07-2005

MAN MOET NOG ZITTEN

's-Hertogenbosch - Donderdagmiddag werd op de Helftheuvelpassage in 's-Hertogenbosch een 37-jarige man uit Tilburg gecontroleerd. Bij de controle bleek, dat de man voor verschillende veroordelingen nog totaal 361 dagen gevangenisstraf moest ondergaan. De man is aangehouden en ingesloten voor het ondergaan van zijn straf.

RIJDEN ONDER INVLOED

Rosmalen - In de nacht van donderdag op vrijdag, even na 02.00 uur, werd op de Rodenborchweg in Rosmalen een 58-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te vele gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 7 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

BEKEURING VOOR BELEDIGING

's-Hertogenbosch - In de nacht van donderdag op vrijdag, even na 02.00 uur, werd op de Torenstraat in 's-Hertogenbosch een 19-jarige jongen uit Rosmalen bekeurd. De jongen beledigde twee daar surveillerende politiemensen.

-----
Even voor 07.00 uur, werd op het Stationsplein in 's-Hertogenbosch een 37-jarige man uit Eindhoven bekeurd. De man reisde in de trein zonder geldig plaatsbewijs. Toen hij hiervoor door een conducteur werd bekeurd beledigde hij die. Door de politie is tegen de man ook nog proces-verbaal opgemaakt ter zake belediging.

TE VEEL GEDRONKEN

's-Hertogenbosch - In de nacht van donderdag op vrijdag, even voor 04.00 uur, werd op de van Veldekekade in 's-Hertogenbosch een 50-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 5 uur.

BEDREIGENDE WINKELDIEF AANGEHOUDEN

Boxtel - Donderdagavond is een 31-jarige man uit boxtel aangehouden. In een winkel aan Oosterhof werd de man betrapt toen hij een kip wegnam. Hij werd door personeel van de winkel aangehouden. Daarbij bedreigde hij het winkelpersoneel met de dood en dreigde hij de winkel op te blazen. De man werd overgedragen aan de politie. Ook de politiemensen werd door de man bedreigd en beledigd. Hij is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

POLITIE OP ZOEK NAAR MAN

Vught - De politie Vught is op zoek naar een man die tussen 15 juni en 2 juli op de Repelweg in Vught een auto van de spoorlijn heeft geduwd. In die periode reed een uitvaartstoet over de overweg in de Repelweg in Vught. Een auto viel stil, waardoor een andere auto op de overweg stil kwam te staan, juist op het moment dat er een trein aankwam. De bestuurder van de auto vluchtte uit zijn auto en liet de auto op de overweg staan. Een passant slaagde erin om de auto van de overweg te krijgen voor de trein daar was. De man is daarbij kennelijk gewond geraakt. Dankzij het ingrijpen van deze man kon een aanrijding op de overweg worden voorkomen. De politie in Vught wil graag in contact komen met deze man.

VROUW AANGEHOUDEN

Uden - Vrijdagmorgen, rond 06.00 uur, werd op het Nonnenveld in Uden een 32-jarige vrouw uit die plaats aangehouden. De politie had een melding gekregen dat de vrouw overlast veroorzaakte op het Nonnenveld. Politiemensen troffen de vrouw aan. Uit onderzoek bleek, dat de vrouw eerder niet van een verlof uit een penitiare inrichting was teruggekeerd. De vrouw is aangehouden om de rest van haar straf te ondergaan.

FIETSDIEVEN AANGEHOUDEN

Uden/Oss - Donderdagavond zijn drie mannen, 19, 21 en 23 jaar uit Oss aangehouden. Ze worden ervan verdacht vanaf de Neringstraat Oost in Uden een fiets te hebben gestolen. De fiets werd volgens getuigen in een busje geladen door drie mannen. Korte tijd later konden in Oss op de Wagenaarstraat de drie mannen worden aangehouden. In het busje van de mannen troffen de politiemensen de in Uden gestolen fiets aan. Het drietal is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

MAN MOET NOG ZITTEN

Oss - Donderdagavond controleerde twee politiemensen van de bike-unit van de politie Maasland op de Joannes Zwijsenlaan in Oss een auto. Bij de controle bleek, dat de 44-jarige bestuurder uit Oss nog totaal 120 dagen gevangenisstraf moest ondergaan in verband met een eerder veroordeling door de rechter. De man is aangehouden en ingesloten voor het ondergaan van zijn straf.

AANRIJDING EN TE VEEL GEDRONKEN

Heesch - In de nacht van donderdag op vrijdag werd een aanrijding gemeld op de 't Dorp in Heesch. Een auto, bestuurd door een 20-jarige man uit Heesch, was in een heg gereden en tegen een verkeersbord. Bij controle bleek dat de man te veel had gedronken om met een auto te mogen rijden. Hiervoor is hij bekeurd. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 4 uur.