Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

BREDA, 22 juli 2005

Politie onderzoekt brand in beklad bushokje

BAVEL: Op donderdagavond 21 juli brandde er een bushokje af aan de Lange Bunder. Ter plaatse bleek dat het bushokje beklad was met hakenkruizen, een white-power teken en beledigende teksten. De brandweer bluste het vuur. Getuigen hadden enkele minuten voor het arriveren van de brandweer twee jongens weg zien lopen. De politie neemt verklaringen af van getuigen en onderzoekt de brand verder.

Man aangehouden in verband met winkeldiefstal

FIJNAART: De politie hield op 21 juli een man aan in verband met winkeldiefstal. Een 65-jarige man uit Fijnaart deed in zijn woonplaats boodschappen in een winkel aan de Nieuwe Dorpsweg. De man probeerde een pakje met 4 rolletjes pepermunt te ontvreemden. Bij het verlaten van de winkel werd hij aangesproken door een medewerker van de winkel. De man gaf de diefstal toe en werd overgedragen aan de politie. Bij verhoor verklaarde de man dat hij vaker een winkeldiefstal had gepleegd, maar nooit eerder was betrapt. De politie heeft contact opgenomen met het Openbaar Ministerie over de strafmaat van de man.

Politie neemt aangifte autodiefstal op

BAARLE-NASSAU: De politie heeft aangifte opgenomen van autodiefstal. Op donderdagmiddag 21 juli werd er in Baarle-Nassau een auto gestolen. De eigenaar van de auto wist niet meer te vertellen in welke straat hij zijn voertuig had geparkeerd. Het gaat om een rode Rover 825 SD met kenteken GRM-905 (België). In de auto lagen ook persoonlijke papieren. De politie heeft de documenten en de auto internationaal als gestolen gesignaleerd.

Twee winkeldieveggen aangehouden in Barones

BREDA: De politie hield op donderdagmiddag 21 juli twee vrouwen aan wegens winkeldiefstal. De diefstal vond plaats in een winkel in winkelcentrum de Barones. De beveiligingsbeambte van de winkel merkte op dat twee vrouwelijke klanten zich verdacht gedroegen. Hij zag hoe een van hen goederen uit de winkel in haar tas stopte en dat beiden vervolgens zonder af te rekenen de winkel uit wilden lopen. De beveiligingsbeambte sprak de vrouwen aan en verzocht ze mee te gaan naar de onderzoeksruimte. Hier werden verschillende goederen ter waarde van in totaal ongeveer 12,- in een tas gevonden. De politie werd gebeld en de vrouwen werden meegenomen naar het politiebureau. Tijdens het verhoor bleek dat de 52-jarige vrouw uit Goes de diefstal had gepleegd. Ze kreeg een bekeuring van 125,- en heeft deze meteen voldaan. Haar 18-jarige dochter werd ook als verdachte verhoord, maar bleek niets met de diefstal te maken te hebben en ging vrijuit.

Politie houdt dronken bestuurder aan na ongeval

BREDA: De politie kreeg op donderdagavond 21 juli melding van een ongeval met letsel op de kruising tussen de Blauwe Kei en Lange Bedde. Een 49-jarige vrouw uit Breda fietste over de Blauwe Kei en sloeg af richting de Lange Bedde. Een 54-jarige automobilist uit Breda zag de vrouw over het hoofd en er ontstond een aanrijding. De vrouw viel en liep licht letsel op aan haar schouder, elleboog en knie. De politie nam de man een blaastest af waaruit bleek dat de man teveel gedronken had. De verdachte moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 655 ug/l, terwijl de wettelijk maximaal toegestane hoeveelheid 220 ug/l bedraagt. De man moest zijn rijbewijs inleveren, kreeg een rijverbod van 7 uur en een proces-verbaal.

Politie houdt vrouw aan na mishandeling

BREDA: De politie nam op donderdagavond 21 juli aangifte op van mishandeling. Een 18-jarige vrouw uit Breda werd op de Hudsonstraat bedreigd en daarna geslagen door een 22-jarige plaatsgenote. De verdachte bedreigde ook omstanders. Hierna sloeg ze de aangeefster met gebalde vuist op haar schouder. Er was die avond al eerder melding gemaakt dat de vrouw, die vermoedelijk onder invloed van verdovende middelen was, voor overlast zorgde. De politie hield de verdachte aan en sloot haar in.

Politie houdt twee verdachten aan inzake mishandeling

BREDA: De politie kreeg op vrijdagochtend 22 juli het verzoek naar de Boschstraat te gaan omdat hier iemand van de trap zou zijn gevallen. Ter plaatse werd het slachtoffer gestabiliseerd door de GGD om vervoerd te kunnen worden naar het ziekenhuis. Uit de situatie maakte de politie op dat de 26-jarige vrouw vermoedelijk niet van de trap was gevallen, maar was mishandeld. De politie hield twee omstanders aan als verdachten. Het gaat om een 32-jarige Bredanaar en een 34-jarige vrouw uit Breda. Het slachtoffer had een lichte hersenschudding, een hoofdwond en zat over haar gehele lichaam onder de blauwe plekken. Ze heeft in de loop van de ochtend aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling. De mishandeling zou zijn voortgekomen uit een ruzie in de relationele sfeer. De politie heeft de verdachten verhoord en ingesloten.

Politie neemt aangifte bedrijfsinbraak op

BREDA: De politie heeft aangifte opgenomen van bedrijfsinbraak. In de nacht van vrijdag 22 juli werd er ingebroken in een winkelpand aan de Jorisstraat. De inbrekers kwamen binnen door een bovenlicht aan de achterzijde van het pand open te breken. Hierdoor hebben ze een deur open gehengeld. Binnen braken de daders deuren open en wisten in één van de vertrekken een kluissleutel te bemachtigen. Uit de bijbehorende kluis is een geldbedrag weggenomen.

Bewoner aangevallen door inbrekers

CHAAM: In de vroege ochtend van 22 juli werd er omstreeks 3.15 uur ingebroken in een woning op de Meijsberg. De bewoners van het pand hoorden geluiden in hun woning en één van hen ging kijken. Deze man zag drie mannen in zijn huis staan en riep naar zijn vrouw dat ze het alarmnummer moest bellen. De man liep in eerste instantie in de richting van de daders in de hoop hen af te schrikken. De daders liepen echter op de bewoner af en er ontstond een gevecht waarbij de bewoner een klap in het gezicht kreeg met een stok. Hij kwam ten val en de inbrekers gingen er vandoor. Het slachtoffer hield een hoofdwond over aan het gevecht. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak, mishandeling en bedreiging. De politie heeft in de buurt gezocht naar mogelijke daders, maar dit was tevergeefs. De politie neemt de zaak hoog op. Vrijdag werd in de loop van de ochtend een uitgebreid buurtonderzoek gehouden. Ook heeft de technische recherche direct een sporenonderzoek ingesteld.

Politie houdt twee vernielers van ruiten aan

BREDA: De politie hield in de namiddag van donderdag 21 juli twee minderjarige jongens aan in verband met vernieling. De jongens gooiden in de afgelopen weken meerdere ruiten in van een huis aan de Claas Persoonsstraat. De jongens zijn verhoord en bekenden allebei. Na verhoor zijn ze weer in vrijheid gesteld. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Drie gewonden bij aanrijding

BREDA: Vrijdag heeft zich kort na het middaguur een aanrijding voorgedaan op de kruising van de Huifakkerstraat en de Grenssteen. Een 19-jarige automobiliste uit Sint Willebrord reed over de Huifakkerstraat in de richting van Prinsenbeek, toen een 32-jarige automobiliste uit Steenbergen abusievelijk zonder voorrang te verlenen vanuit de Grenssteen de weg opreed. Haar eveneens 32-jarige passagiere uit Zevenbergen is hierbij gewond geraakt. Ze brak haar schaambeen en bekken en liep een zware hersenschudding op. Ze is overgebracht naar het Amphiaziekenhuis aan de Molengracht. De bestuurster zelf is ook voor controle naar het ziekenhuis gebracht; zij klaagde over hoofdpijn. Een 2-jarige jongetje, dat achterin de auto zat, kwam met de schrik vrij. Van de bestuurster van de andere auto, die over de Huifakkerstraat reed, is de nek gefixeerd in afwachting van fotos. Ook zal haar been worden onderzocht.

Auteur: Inge Rijgersberg