Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 22 juli 2005

Diefstal tuinlampen duurt voort

HALSTEREN: In navolging van vier gedupeerde gezinnen uit Lepelstraat, werden in de nacht van donderdag op vrijdag ook bij een tweetal woningen aan de Beethovenstraat uit Halsteren tuinlampen gestolen. Een bewoner zag vrijdagmorgen dat drie tuinlampen uit zijn tuin waren getrokken. Hij vond ze elders in de straat. Uit de lampen waren de zonnepaneeltjes echter verwijderd. Hij meldde bij de politie dat hetzelfde lot ook een andere woning in de straat beschoren was.

LEPELSTRAAT: Naar aanleiding van de aandacht, die in de media werd besteed aan de diefstallen van tuinlampen in Lepelstraat in de nacht van woensdag op donderdag, meldde zich vrijdag bij de politie nog een bewoner van de Zoekweg, van wie eveneens in de bewuste nacht vier tuinlampen zijn ontvreemd.

Hardloper vindt patronen

BERGEN OP ZOOM: Een 54-jarige man uit Putte stuitte donderdagavond tijdens het hardlopen in het bos bij Bergen op Zoom op een volle plastic tas. Toen de man in de tas keek om te zien of hij wellicht verloren of vergeten was door een andere bezoeker, trof hij tot zijn verbazing in de tas tientallen patronen aan. Hij heeft zijn vondst gemeld bij de politie, die het pakketje mee naar het bureau heeft genomen.

Bergenaar bedreigd

BERGEN OP ZOOM: Een 23-jarige man uit Bergen op Zoom heeft zich donderdagavond bij de politie gemeld, omdat hij sinds enkele dagen wordt benaderd door een aantal mannen, die hem bedreigen en gerichte informatie van de man vragen. De man verklaart echter de mannen niet te kennen en geen enkel idee te hebben over welke informatie de mannen spreken. Omdat hij enkele malen op verschillende locaties bedreigd is, heeft hij aangifte van de bedreigingen gedaan bij de politie. De politie stelt een onderzoek in.

Woninginbraak

HOOGERHEIDE: Donderdagavond heeft een inbreker op een onbewaakt ogenblik kans gezien zijn slag te slaan bij een woning aan de Ossendrechtseweg. Hij zag kan de woning binnen te komen via een geforceerd bovenlicht. Alle kamers werden doorzocht, waarna de dader de woning vermoedelijk via een raam aan de voorzijde weer heeft verlaten. Bij de inbraak werd door de dader een DVD-speler, audiocombinatie, fotoapparatuur en een herenfiets meegenomen. De politie heeft aangifte van de inbraak opgenomen.

Vrachtwagenchauffeur bekeurd

OUDENBOSCH: Een Duitse vrachtwagenchauffeur is donderdagavond bekeurd door een politieman, omdat hij aan de Bosschendijk in strijd met het ter plaatse geldende inhaalverbod een andere vrachtauto inhaalde. De 45-jarige man uit Berlijn kreeg een bekeuring van 95 euro overhandigd.

Inbraak in bedrijfspand

OUDENBOSCH: In de vroege vrijdagmorgen omstreeks 3.45 uur werd er ingebroken in een bedrijfspand aan de Thorbeckestraat. De dader heeft zich blijkbaar geen zorgen gemaakt over zijn ontdekking, want om toegang te verkrijgen tot het pand werd de dubbele ruit in de voordeur van het pand ingegooid. Dit moet behoorlijk wat geluid hebben geproduceerd. Desondanks wist de dader zich uit de voeten te maken met een tweetal computerschermen. De politie heeft nog een politiehond ingezet in de hoop een spoor van de dader op te kunnen vangen, maar dit mocht helaas niet baten.

Auteur: Manon Ostendorf