Politie Groningen

Persberichten vrijdagmiddag 22 juli 2005

Provincie Groningen 22-07-2005 -

Groningen: politie rolt kleine hennepkwekerij op
Naar aanleiding van binnengekomen tips stelde de politie een onderzoek in naar de aanwezigheid van een hennepkwekerij in een woning aan de Marmerstraat in Groningen. In de woning werd inderdaad een kleine kwekerij aangetroffen. De kwekerij (331 planten) werd ontmanteld. De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. De politie maakt proces-verbaal op tegen de 28-jarige bewoonster van het pand.

Muntendam: vrachtwagenbestuurder licht gewond na aanrijding Bij een verkeersongeval op de oprit van de N33 bij Muntendam is vrijdagochtend een 43-jarige man uit Zuidhorn gewond geraakt. De man reed in een vrachtwagen met oplegger toen hij plotseling een plaat tegen de voorruit kreeg. Als gevolg hiervan sloeg de voorruit gedeeltelijk in. Het slachtoffer is met lichte verwondingen aan zijn gezicht per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De veroorzaker, een vrachtwagenbestuurder, was na het ongeval doorgereden, maar kon achterhaald worden. De 55-jarige bestuurder Nieuw-Buinen is door de politie gehoord. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Harkstede, Winschoten en Wildervank: snelheidscontroles De politie heeft op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden. Er werden in totaal ruim 2200 voertuigen gecontroleerd, 267 overtredingen geconstateerd, de hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 km/uur, terwijl de maximum toegestane snelheid 50 km/uur bedroeg.