Politie Gelderland-Zuid

Externe partners helpen politie bij vierdaagse

Nijmegen 22-07-2005 - (04)

De Nijmeegse Vierdaagse en de Vierdaagse feesten leveren voor de politie Gelderland-Zuid altijd veel werk op. Dit werk kan zij niet alleen. Dit jaar wordt dertig procent van de diensten tijdens de vierdaagse marsen en feesten overgenomen door partners van de politie. Die partners zijn burgers, Scouting, Evenementen Bureau Nijmegen, Bureau Toezicht, Koninklijke Marechaussee, Bureau Verkeershandhaving, Vrijwillige Politie, Parketpolitie en Spoorwegpolitie. Daarnaast worden ook politiemensen van het korps Gelderland-Midden en politiestudenten met minimaal 3 dienstjaren ingezet.

Tijdens de Vierdaagsefeesten werkt de politie nauw samen met de KMar

Al enige jaren wordt er intensief samengewerkt met partners en die samenwerking gaat uitstekend. Zo rond elke jaarwisseling wordt het contact met de genoemde partners geĂŻntensiveerd, om ervoor te zorgen dat in de derde week van juli alles op rolletjes loopt. De betrokkenheid van de deelnemende organisaties wordt steeds groter. Het evenement spreekt tot de verbeelding van veel mensen. Medewerkers van de verschillende partners, met name van de Vrijwillige Politie, uit het hele land melden zichzelf daarvoor aan.

Tijdens de Vierdaagse feesten houden Vrijwillige Politie, politiestudenten, Koninklijke Marechaussee, Spoorwegpolitie, Parketpolitie en de politie Gelderland-Midden samen met de politiemensen van Gelderland-Zuid toezicht.

Tijdens de Vierdaagsefeesten werkt de politie nauw samen met de KMar

Tijdens de Vierdaagse marsen zijn samen met de politie Gelderland-Zuid Scouting, Evenementen Bureau Nijmegen, Bureau Toezicht, burgers, Koninklijke Marechaussee en Bureau Verkeershandhaving actief. Zij zorgen ervoor dat de wandelaars veilig over de route kunnen lopen en dat het overige verkeer daar waar mogelijk doorgang kan vinden.