Politie Zeeland


---

W5000- 2005 - OVERVAL
De Zeeuwse politie onderzoekt een gewapende overal die vanmorgen tussen 02.35 en 02.40 uur plaats vond bij de draaibrug in Souburg.
Een 25 jarige man uit Delft fietste langs het Kanaal door Walcheren van Vlissingen in de richting Oost-Souburg toen hij door een man door bedreiging met een wapen werd gedwongen af te stappen en zijn portemonnaie af te geven. In de portemonnaie zat een pinpas en het slachtoffer moest ook zijn pincode geven.
Kort na de overal is bij een bank in Vlissingen geld van de rekening van het slachtoffer opgenomen.
Omstreeks 02.50 uur hield de politie een 17 jarige Vlissinger aan als verdachte. Hij wordt vandaag verhoord.
De dader fietste na de overval weg in de richting van West-Souburg. Direct daarna kwam een vrouw uit die richting fietsen die de dader vrijwel zeker moet zijn tegengekomen bij het tunneltje aldaar. De politie verzoekt deze vrouw zich te melden bij de politie in Vlissingen.

W5001 - 2005 - Man aangehouden voor mishandeling
Politie Zeeland heeft vannacht omstreeks half vier een 44 jarige Middelburger aangehouden die ervan wordt verdacht zijn buurman te hebben mishandeld. De man maakte amok door te schreeuwen en op de ramen van zijn buurman te bonken. Toen de buurman, een 27 jarige Middelburger, naar buiten ging ontstond er een worsteling waarbij de buurman gewond raakte aan zijn hand.
De verdachte is ingesloten.

W5002 - 2005 - Inbraak
De Zeeuwse politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een woning aan de Verkuijl Quakkelaarstraat in Vlissingen. De inbraak vond gisteravond plaats. Uit de woning wordt electronische apparatuur vermist, waaronder een computer.

O5003 - 2005 - inbraak in auto
Aan de Hoogenboomlaan in Renesse is vannacht ingebroken in een auto. Uit het voertuig werden een computer, fotoapparatuur en persoonlijke papieren ontvreemd.
De politie stelt een onderzoek in.

W5004 - 2005 - aanrijding
Gistermiddag omstreeks 17.30 uur vond er een aanrijding plaats tussen twee personenauto's op de splitsing Hondegemsweg / Wilgenhoekweg in Serooskerke (W). Een 49 jarige inwoner van Veere nam de bocht naar rechts vanaf de Hondegemseweg zo ruim dat hij tegen een daar om links af te slaan voorgesorteerde auto van een 40 jarige inwoner van Gelsenkirchen reed. Er was alleen materiele schade. De 49 jarige inwoner van Veere was onder invloed en had een promilage van bijna 3. Zijn rijbewijs is ingenomen.

R5005 - 2005 - alcohol in het verkeer
De afgelopen nacht heeft de Zeeuwse politie drie bestuurders bekeurd en een rijverbod opgelegd omdat zijn onder invloed een voertuig bestuurden. Rond 22.00 uur gisteravond kreeg een 51 jarige bestuurder van een personenauto uit Maldegem in Sluis een proces-verbaal en een rijverbod omdat hij een promilage van 1 had.
Om half twee overkwam een 22 jarige bromfietser uit Middelburg hetzelfde omdat hij een promilage van 1,1 had terwijl hij in Aagtekerke reed.
Om 04.00 uur reed een 39 jarige inwoner van de gemeente Sluis met zijn personenauto in Groede terwijl hij een promilage van 0,7 had.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.