Gemeente Heerlen


Opleiding Beveiliger voor bijstandsgerechtigden

Bijstandsgerechtigden die in de toekomst aan de slag willen in de beveiliging kunnen zich nu melden bij het Leerbedrijf van de gemeente Heerlen. Na een selectie, waarbij de kandidaat ook gescreend wordt op gedrag, kunnen deelnemers een opleiding tot Beveiliger 2 volgen. Tijdens de opleiding loopt de deelnemer stage bij het bureau Handhaving van de gemeente Heerlen. Op deze manier krijgen deelnemers een goed zicht op de vele aspecten van het beveiligingsvak. Na afronding van de opleiding wordt de deelnemer door een gespecialiseerd bureau begeleid naar een reguliere baan. Hierbij kan gedacht worden aan beveiligingsbedrijven, NS, politie (team handhaving), ABP enz. Mede door de veelheid en diversiteit van de werkstage zijn de afgestudeerde en opgeleide deelnemers een graag geziene beveiliger in de particuliere beveiligingsbranche.

Leerbedrijf

Op 1 mei 2005 is de gemeente Heerlen gestart met het Leerbedrijf. Het Leerbedrijf is een samenwerkingsverband tussen de afdelingen Sociale Zaken en het bureau Handhaving van de afdeling Openbare Orde & Veiligheid. Het Leerbedrijf is een werk/leerproject, waaraan bijstandsgerechtigden van de afdeling Sociale Zaken kunnen deelnemen. Binnen het Leerbedrijf zijn slechts 55 plaatsen per twee jaar beschikbaar.

Aanmelden en informatie

Indien u ook deelnemer wilt worden van het Leerbedrijf en u ziet uw toekomst in een bijdrage aan de veiligheid en het veiligheidsgevoel van de burgers, grijp uw kans en geef u op bij bureau Handhaving. U kunt schriftelijk reageren door een brief te schrijven naar Gemeente Heerlen, bureau Handhaving, t.a.v. R. Conemans, Postbus 1, 6400 AA Heerlen, onder vermelding "deelnemer van het Leerbedrijf" en voorzien van uw naam, adres, geboortedatum en plaats en/of telefoonnummer of door telefonische opgave middels telefoonnummer 045-5604152. Vervolgens zal vanuit de gemeente Heerlen, bureau Handhaving nader contact met u opgenomen worden. Indien U vragen heeft kunt u die natuurlijk ook schriftelijk of telefonisch stellen bij bureau Handhaving.

Het Leerbedrijf wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Europese Gemeenschap, het Europese Sociaal Fonds, E.S.F. dat projecten mogelijk maakt ter verkrijging van werk.

HEERLEN, 22 juli 2005
Concernstaf Communicatie
Francine Pelzers
(045) 56 04 070
persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------
p e r s


---- --