Gemeente Delft

Café de Vagebond, dat na het schietincident aan de Vrijheidslaan tijdelijk door de politie werd gesloten, heeft inmiddels haar deuren weer geopend. Uit onderzoek blijkt dat het café geen betrokkenheid heeft gehad bij het schietincident.

Op woensdagavond 20 juli heeft in de omgeving van café de Vagebond aan de Vrijheidslaan een schietincident plaatsgevonden, waarbij personen betrokken waren, die daarvoor het café Vagebond hadden bezocht. Direct na het schietincident is het café, na overleg met de burgemeester, door de politie gesloten. Het besluit tot deze sluiting is genomen in het kader van openbare orde en veiligheid en was in eerste instantie bedoeld om de politie in staat te stellen haar onderzoekswerkzaamheden goed te kunnen uitvoeren en in tweede instantie was de sluiting bedoeld als afkoelingsperiode rond het schietincident. Uit het politieonderzoek is geen directe betrokkenheid van de ondernemer of zijn bedrijf bij het incident gebleken. Hierdoor wordt er geen bestuurlijke maatregel in de vorm van een sluiting voor een bepaalde periode overwogen. Café de Vagebond mag daarom vanaf heden weer open voor publiek.

Voor nadere informatie (niet ter publicatie):
U kunt voor nadere informatie contact opnemen met Mariëlle Bevers, communicatie adviseur bij de gemeente Delft, op telefoon 015 260 2489
-----------------------


---- --