Korps Landelijke Politiediensten

Duikers in problemen op Oosterschelde

Wemeldinge 22-07-2005 - Twee Belgische duikers zijn donderdag 21 juli 2005, omstreeks 18.00 uur, op de Oosterschelde te hoogte van Wemeldinge in problemen geraakt. De duikers konden vanwege de sterke stroom niet terugkeren naar de wal en verbleven ongeveer 1,5 uur in het water. Collega duikers met een bootje konden de mannen in veiligheid brengen en overbrengen naar de haven van Wemeldinge.

Beide duikers zijn per ziekenauto overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. De 61-jarige Belg is uit voorzorg overgebracht naar het ziekenhuis in Antwerpen voor eventuele decompressie. Zijn 39-jarige landgenoot is na onderzoek ontslagen uit het ziekenhuis.

De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten, heeft een onderzoek ingesteld.

Beide duikers beschikten over voldoende ervaring en juiste duikapparatuur. Ze hebben echter onvoldoende rekening gehouden met de stroming ter plaatse van 3 km/uur. Na een duik van 40 minuten op 30 meter diepte waren zij door die stroming uit koers geraakt. Zij kwamen daardoor in het vaargedeelte van de Oosterschelde waar duiken niet is toegestaan. De Waterpolitie, unit Zeeuwse Stromen, groep Wemeldinge heeft het onderzoek in een proces-verbaal vastgelegd.