Gemeente Winterswijk


22 juli 2005

Stand van zaken vergunningsprocedure vliegveld Wenningfeld

Winterswijk- De adviezen en de bezwaren die zijn ingediend tijdens de inspraakprocedure voor de vergunningsaanvraag van vliegveld Wenningveld worden binnenkort behandeld. Nadat de Nederlandse stukken vertaald zijn, beziet De Bezirksregierung Münster de adviezen, standpunten en bezwaren, registreert ze inhoudelijk en sorteert ze. Voordat de Bezirksregierung een besluit neemt over de aanvraag, kan vliegveld Wenningfeld nog reageren op de stukken. Zodra de Bezirksregierung een besluit genomen heeft, publiceert de gemeente Winterswijk dit op de gemeentepagina in de Winterswijkse Weekkrant.

Inspraakprocedure
De inspraakprocedure bestond uit twee onderdelen, namelijk de inspraak van organisaties die publieke belangen vertegenwoordigen en daarnaast de inspraak van de bevolking. Van medio tot eind juni 2005 hadden 29 Duitse overheidsinstellingen en 13 Nederlandse overheidsinstellingen de mogelijkheid om een standpunt in te nemen over de vergunningsaanvraag. Tot eind mei kreeg de bevolking van de gemeenten Stadtlohn, Vreden en Winterswijk de kans om bezwaren in te dienen. In totaal zijn er 199 bezwaren ingediend, waarvan 125 uit Winterswijk, 43 uit Stadtlohn, 30 uit Vreden en 1 van elders.

Vervolgprocedure
Nadat alle stukken vertaald, geregistreerd en gesorteerd zijn, kan vliegveld Wenningfeld er een reactie op geven. Hierna onderzoekt de Bezirksregierung alle argumenten en weegt deze af. Er wordt ook gekeken naar de noodzaak om vóór het besluit een besprekingsbijeenkomst te houden, deze is niet wettelijk voorgeschreven. Als de Bezirksregierung beslist tot een besprekingsbijeenkomst, dan wordt dit bekend gemaakt via de gemeentepagina van de Winterswijkse Weekkrant.

Uiteindelijk neemt de Bezirksregierung Münster een besluit over de vergunningsaanvraag. Het besluit wordt openbaar gemaakt en ter inzage gelegd. De gemeente Winterswijk maakt het besluit bekend door publicatie op de gemeentepagina in de Winterswijkse Weekkrant.