Nigel Walraven pakt zege zevende ronde Vobis Cup

ASSEN, 20050722 -- Voor de zevende en achtste ronde om het Vobis Suzuki Cup klassement hebben de heren coureurs hun kampement opgeslagen op het paddock van het TT Circuit te Assen.

Dit weekend staan er twee races op de kalender en de eerste race werd vrijdagmiddag verreden. Voor het zover was konden de 14 coureurs in deze klasse zich eerst melden voor de kwalificatie race. Hierin reed het jonge talent Nigel Walraven naar de zogeheten "poletijd" en met een 1.56.393 bleef hij zijn concurrentie ruim voor.

Vrijdagmiddag 14.30 uur de eerste race van dit weekend. Polesetter Walraven kwam matig van zijn riante startpositie. Twan van Poppel weet hiervan te profiteren en bij de eerste doorkomst blijkt van Poppel de leider in de wedstrijd voor Harry de Vries en Ulricht Pinedo. Lang zou van Poppel niet op de kop rijden want De Vries weet de Groninger een halve ronde later op achterstand te zetten. Walraven heeft zich na twee ronden alweer bij de eerste vier weten te manifesteren en is bezig aan een sterke opmars naar de leider in de wedstrijd. Met nog vier ronden te gaan tekent de wedstrijd zich af. De Vries leidt de dans op de hoogste podiumtrede, maar moet de hete adem van Walraven in zijn nek dulden, ook in het middenveld prachtige gevechten. Seine Zandbergen uit het Drentse Emmen komt als zevende over startfinish, maar Ulricht Pinedo weet hem enkele meters later te verschalken. Walraven passeert in voorlaatste ronde De Vries, die acht ronden lang de wedstrijd domineerde en stevent af op de overwinning.

Nigel Walraven: "Ik had een redelijke start, maar ik kwam maar niet langs Zandbergen heen. Later dacht ik dat ik niet meer voorbij De Vries kon komen en zwaaide met mijn hand van laat maar gaan. Ik heb hem toch weten in te halen".

Harry de Vries: "Walraven pakt echt meters op pure snelheid. Op de rempunten blijft het gelijk, maar bij het uit accelereren loopt hij op snelheid heel veel in".

Zaterdagmiddag zal de achtste ronde verreden worden in het Vobis Suzuki kampioenschap.