3 e persbericht van vrijdag 22 juli 2005

Eindhoven 22-07-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man aangehouden na bijten vrouw

De politie heeft vrijdag kort voor 18.00 uur op het Sint Trudoplein een man van 67 jaar uit Eindhoven aangehouden. Hij zou kort daarvoor een 43-jarige vrouw uit Eindhoven in haar gezicht hebben geslagen en haar in haar arm hebben gebeten. Dat gebeurde na een conflict tussen de twee automobilisten om een parkeerplaats. De gewaarschuwde politie heeft de man aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Voordeurdief opgepakt

Een man van 46 jaar uit Eindhoven is vrijdag rond 18.50 uur door de politie aangehouden op het Hendrik de Keyzerplein. Hij zou daar kort daarvoor een aantal voordeuren hebben gestolen uit leegstaande renovatie-woningen. De man is na zijn aanhouding ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Rijbewijs kwijt

Op de Anconalaan heeft de politie vrijdag rond 19.15 uur een man van 44 jaar uit Nuenen aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat hij daar in een auto reed en niet-handsfree aan het bellen was. Toen ze hem aanhielden, bleek hij teveel gedronken te hebben. Zijn alcoholpromillage bedroeg bijna 1,50. Het rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Dronken automobilist

Vrijdag rond 19.30 uur is een 40-jarige Eindhovenaar door de politie aangehouden omdat hij dronken een auto bestuurde. Surveillerende agenten zagen hem met hoge snelheid zonder gordel om op de Hastelweg rijden. Toen ze hem daarvoor lieten stoppen, bleek hij teveel drank op te hebben. Zijn alcoholpromillage bedroeg bijna 1,45, waarop het rijbewijs is ingenomen en proces-verbaal is opgemaakt.

Eindhoven: Snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole op de Prof. Dr. Dorgelolaan heeft de politie vrijdag 242 overtredingen geconstateerd. Tussen 13.40 en 16.50 uur werden 1480 weggebruikers gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 105 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

Eindhoven: Snelle bromfietser na achtervolging aangehouden

Een bromfietser van 17 jaar uit Eindhoven is vrijdag rond 19.45 uur aangehouden op de Vestdijktunnel. Een surveillerende motor-agent zag de jongen kort daarvoor met nog een andere bromfietser op de Mauritsstraat rijden. Omdat ze veel harder reden dan daar is toegestaan en er geen verzekeringsplaatje op de brommers zat, ging de motor-agent achter hen aan. Daarbij werden snelheden van rond de 75 km/u gehaald. Toen ze in de gaten hadden dat ze werden achtervolgd, remde één van de bestuurders. De ander ging er echter vandoor, waarbij hij door een rood verkeerslicht reed en veel te hard bleef rijden. Op de Vestdijktunnel vloog de bromfietser uit de bocht, schoof over de grond en belandde tegen een paal. Hij is aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau.

Helmond: Granaten gevonden en onschadelijk gemaakt

De politie heeft vrijdag rond 11.00 uur in een woning aan de Harmoniestraat enkele oude granaten en een namaakpistool gevonden. De drie granaten zijn rond 15.30 uur op een nabijgelegen veld door de EOD tot ontploffing gebracht. Het neppistool is in beslag genomen. De politie heeft de zaak verder in onderzoek. Er zijn nog geen arrestaties verricht.

Helmond: Auto gestolen

Vanaf De Kegelbaan is vrijdag tussen 15.00 en 16.00 uur een auto weggehaald. Het gaat om een zwarte Audi A8 (NX-NF-63).

Valkenswaard: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Leenderweg zijn onder meer dvds en cds, een spelletjescomputer en een videocamera weggehaald. Dat gebeurde vrijdag tussen 8.00 en 12.00 uur. Een ruit in de achterdeur is vernield.