Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

OPROEP AAN MUZIKANTEN!
POPTERRAS ÉN VOORRONDES DOOR HET ZOMERTERRAS
ZOMERTERRAS 6E EDITIE,

22 JULI T/M 13 AUGUSTUS 2005 IN 'T HOF/ORANJEPARK IN VLAARDINGEN

Het Zomerterras zal in 2005 voor de 6e keer plaatsvinden. Na een aantal succesvolle edities waarbij in 2004 wederom alle records sneuvelden, hoopt de organisatie op een prachtige zomer waarbij Vlaardingen opnieuw in het teken zal staan van muziek, theater en kinderactiviteiten. Het Zomerterras zal in 2005 vier weekenden lang, volgens beproefd concept, plaatsvinden.

Het Zomerterras beschrijven in één zin is niet eenvoudig. Een muziek- en cultuurfestival met voor elk wat wils en voor alle leeftijden? Het gezelligste evenement van Vlaardingen met cultuur en vermaak voor jong en oud? Het leukste feestje van Vlaardingen? Een succesformule? 4 weekenden lang theater, muziek, cultuur en vermaak met een afwisselend programma dat uiteen loopt van volledig onbekend maar veelbelovend, tot oude rotten uit het vak en nog steeds veelbelovend, van spectaculair locatietheater tot kindertheater en van klassieke muziek, tot ska, reggae, Afrikaans, hiphop, salsa? Een openluchtcafé? Wie zal het zeggen. Het Zomerterras is echter meer dan dit alles. Het bestaat sinds 2000 en begon als lokaal initiatief van een paar Vlaardingers die de inwoners van Vlaardingen graag in de openlucht wat cultuur op wilden laten snuiven en die daarnaast het terechte idee hadden dat je in de zomer liever buiten bent dan binnen. Vijf jaar later komen er duizenden mensen per dag naar toe en wordt er een programma aangeboden dat varieert van internationaal bekend locatietheater, muziek in al haar verschijningsvormen, kinderactiviteiten, koffieconcerten, dans, literatuur en een discoterras. Variété wordt niet geschuwd en entertainment evenmin, echter, cultuur blijft hoogtij vieren. Maar gewoon wat komen drinken en in de zon zitten behoort ook tot de mogelijkheden. Het Zomerterras organiseert in 2005 een vervolg op het succesvolle in 2004 ontwikkelde POPTERRAS. Aan deze publieksprijs voor Zuid-Hollandse muzikanten deden in 2004 twaalf bands mee. Aan het Popterras 2005 worden voorrondes toegevoegd en voor de winnaars zijn er verschillende prijzen te winnen. Op het Zomerterras zelf, dat in 2005 plaatsvindt tussen 22 juli en 13 augustus, vinden de semi-finales en de finale plaats. Het publiek bepaalt door middel van een stembiljet (dat te koop is voor E 2,00) wie de winnaar van de voorrondes wordt. De opbrengsten gaan voor een groot gedeelte naar de winnaar van de avond/middag.

Altijd al op het Zomerterras willen spelen? Meld je aan .. Stuur je materiaal vóór 10 mei naar Stichting Zomerterras, Hoogstraat 202 A, 3131 BR Vlaardingen, o.v.v POPTERRAS. Bands dienen uit Zuid-Holland afkomstig te zijn. Coverbands zijn in principe uitgesloten van deelname, echter bijzondere interpretaties kunnen wellicht wel in aanmerking komen.

Meer informatie volgt, via de website www.zomerterras.nl, nieuwsbrieven of persberichten.

Data Zomerterras 2005:

22 juli 2005 t/m 13 augustus 2005.
Voorrondes Popterras: tussen 27 mei en 15 juli, verschillende data Semi-finales Popterras 23 en 30 juli/ 6 augustus 2005 Finale Popterras: 13 augustus 2005

EINDE PERSBERICHT


Ingezonden persbericht