PERSBERICHT - 2005-02-15

Zomerkampweken van 23 juli tot en met 20 augustus

Gratis kamperen én werken op Hoge Veluwe

In het Nationale Park de Hoge Veluwe kunnen enthousiaste natuurliefhebbers ook dit jaar weer gratis een week kamperen in ruil voor een handje helpen in de natuur. De zomerkampweken worden van 23 juli tot en met 20 augustus georganiseerd door de Vereniging Vrienden van de Hoge Veluwe. Per week kunnen er maximaal 50 mensen aan meedoen.

Deelnemers aan het zomerkamp hebben gedurende de hele week gratis toegang tot het Park en verblijven ook geheel gratis op de natuurcamping van het Park. Als tegenprestatie steunen ze De Hoge Veluwe tijdens hun verblijf door een handje in de natuur te helpen.

Deelnemers verrichten onder deskundige leiding diverse vormen van onderhoud aan bos en heide. Daartoe behoren o.a. het omzagen van kleine bomen, het verwijderen van dennenopslag (het zogenaamde dennenscheren), het onderhoud aan paden, etc. In de week 32 staat het hooien van de weide bij het Jachthuis St. Hubertus gepland.

Het zomerkamp wordt jaarlijks bezocht door natuurliefhebbers van alle leeftijden, echtparen, alleenstaanden, gezinnen met kinderen. Kinderen vanaf 13 jaar zijn welkom, mits ze deelnemen aan de werkzaamheden. In een ontspannen sfeer beleeft men met elkaar een prettige werkweek in de mooie natuur van Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Het zomerkamp 2005 zal plaatsvinden in de weken 30 t/m 34, van zaterdag 23 juli tot zaterdag 20 augustus. Het aantal deelnemers per week is maximaal 50 personen.