Gemeente Brielle


Actueel - Persberichten

Brielle presenteert Piet Middelhoek

23 juli-31 augustus 2005

In de stadsgalerie van de gemeente Brielle aan de Markt 1 is van 23 juli tot en met 31 augustus as. een overzichtstentoonstelling te zien van de Brielse schilder Piet Middelhoek (1930-2004). Het naastgelegen Historisch Museum Den Briel sluit tot en met 14 augustus bij deze tentoonstelling aan met een presentatie van Piet Middelhoek en zijn omgeving en toont werken uit onder meer de gemeentelijke museale collectie en de collectie van de Vereniging Vrienden van het Historisch Museum Den Briel. De getoonde werken omvatten portretten, landschappen, stillevens en abstracte composities en zijn in verschillende technieken vervaardigd zoals olieverf, aquarel, grafiek en pen.

Piet Middelhoek
Als zoon van kunstenaar en onderwijzer Martinus L. Middelhoek werd Piet Middelhoek in 1930 in Brielle geboren. Hij volgde zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam en aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag. Zijn leermeesters waren onder anderen Co Westerik en Wim Zwiers. Middelhoek maakte studiereizen naar Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zuid-Europa. Altijd keerde hij terug naar zijn geliefde Brielle waar hij in 2004 overleed. Middelhoek liet zijn bezittingen na aan de Cathartijnekerk te Brielle. Werken uit zijn atelier werden mei jl. geveild bij het Vendu Notarishuis Rotterdam.

Verruiming openingstijden Gedurende de gelijktijdige presentaties van Piet Middelhoek zijn de openingstijden van de stadsgalerie en het Historisch Museum Den Briel op elkaar afgestemd en als volgt: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 10.00-16.00 uur en zondag van 12.00 tot 16.00 uur. Na 14 augustus is het museum op maandag gesloten. Gratis toegang De toegang tot de stadsgalerie is gratis. Voor de gelegenheid is ook het Historisch Museum Den Briel van 23 juli t/m 14 augustus gratis toegankelijk.