Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

The Storyteller bij de Aviodrome:

maandelijkse 'vertelvoorstellingen' over de luchtvaart in Lelystad

Lelystad, 15 juli 2005 - Op 23 en 24 juli kunnen de bezoekers van het familie-luchtvaartpark Aviodrome op de luchthhaven Lelystad luisteren en kijken naar bijzondere luchtvaartverhalen. De voorstellingen worden gebracht in de Boeing 747 Jumbojet door The Storyteller en worden daarna elk weekend, één weekend per maand, vertoond.

Luchtvaartverhalen

Luchtvaart is voor veel kunstenaars een inspiratiebron gebleken. Schilders, dichters en schrijvers hebben hun interpretatie weergegeven van de vliegende mens. Zo kennen we de wereldberoemde verhalen van De Kleine Prins, geschreven door de Franse piloot Antoine de Saint-Exupéry.

Ook ons land kent beroemde schrijvende piloten, bijvoorbeeld de in 1986 overleden vlieger Adriaan Viruly. Een keur aan boeken is door hem uitgegeven. Luchtvaartverhalen zijn ook gebruikt als basis voor toneelvoorstellingen. Een bijzondere vorm daarvan is de vertelvoorstellingen.

The Storyteller

In de voorstellingen van The Storyteller, die circa een half uur duren, wordt u meegenomen op een surrealistische verkenningstocht door luchtvaartland. De twee vertellers en spelers van The Storyteller zien een vliegtuig niet alleen als vervoermiddel, maar ook als voertuig van de verbeelding. Vanuit deze optiek, creëren zij een fascinerend schouwspel waarin vertellingen, sprakeloos spel en bizarre kleur- en lichteffecten elkaar afwisselen. Hun shows zijn omgeven met een sfeer uit 'vervlogen' tijden.

Thomas' fantasie

De hoofdrolspeler in de verhalen is Thomas. Thomas loopt nog niet zo lang rond in luchtvaartland. Hij kan al een vliegtuig besturen, maar veel ervaring heeft hij niet. Verder beschikt Thomas over veel fantasie en dat blijkt een grote hulp. Als hij denkt alles al te weten, leert het vliegtuig hem een lesje... .

Boeing 747 Jumbojet

De voorstellingen worden gehouden op een unieke locatie. Het grote vrachtruim van de Boeing 747 Jumbo Jet, die op het buitenterrein van het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome staat opgesteld, is op de speeldagen ingericht als een bijzondere theaterzaal. De eerste voorstellingen zijn op 23 en 24 juli 2005. Daarna is the Storyteller te zien in de weekends van 13 3n 14 augustus en tijdens de bijzondere Dubbeldekker Fly-in op 10 en 11 september. De voorstellingen zijn voor alle leeftijden en er wordt meerdere malen per dag gespeeld.

Familie-luchtvaartpark Aviodrome

De (Nederlandstalige) voorstellingen zijn voor de bezoeker van de Aviodrome gratis toegankelijk. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome bevindt zich op de Luchthaven Lelystad aan de Pelikaanweg 50 en is in de zomermaanden dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Van september t/m juni is het familie-luchtvaartpark Aviodrome dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, met uitzondering van de maandagen buiten de schoolvakanties. Voor meer informatie kunnen belangstellenden terecht op www.aviodrome.nl of bij telefoonnummer 0900-aviodrome (0900- 2846376; 25 ct.p.min).

Klik voor meer informatie op:

* Persfoto's: www.aviodrome.nl/persfoto

* Overige persberichten: www.aviodrome.nl/nieuws/persberichten
* Perscontacten: p.vdnoort@aviodrome.nl

* Website: www.aviodrome.nl

Peter F.A. van de Noort
Hoofd PR en voorlichting
Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome
Adres: Pelikaanweg 50
8218 PG Luchthaven Lelystad
Telefoon:

0320 - 289 858 / 06 22 19 70 42
Fax: 0320 - 289 841
E-mail: p.vdnoort@aviodrome.nl
Website: www.aviodrome.nl