Gemeente Nieuwegein

Verwijdering asbest scholencomplex Doorslag noord start 23 juli

Vanaf zaterdag 23 juli laat de gemeente Nieuwegein alle asbesthoudende dakdelen verwijderen van scholencomplex Doorslag Noord aan de Groenling. Dit complex herbergt de scholen de Krullevaar, het Vogelnest, kinderdagopvang Astrid Lindgren en naschoolse opvang de Vrije Vogels. Op de schuine dakvlakken van dit complex liggen asbest dakdelen, zogeheten ´dakleien´. De platte delen van het dak zijn asbestvrij. Het platte dak wordt niet vervangen.

Vrijdag 22 juli wordt de bouwplaats gereed gemaakt. Vanaf zaterdag 23 juli tot uiterlijk 6 augustus verwijdert een gecertificeerd bedrijf de asbest leien van het dak. De gemeente Nieuwegein vervangt de huidige dakleien, vanwege groot onderhoud, door een nieuwe dakbedekking. De verwijdering van de asbesthoudende dakleien vindt plaats volgens de officiële regels en voorwaarden die daarvoor gelden (het Asbestverwijderingsbesluit). Daardoor levert dit werk géén gevaar op voor de gezondheid van gebruikers en omwonenden van het gebouw.

De gemeente heeft de gebruikers en omwonenden van dit scholencomplex eind mei al geïnformeerd over de werkzaamheden. De gemeente heeft rond de werkzaamheden contact met de gebruikers die in deze periode in het scholencomplex aanwezig zijn.

Invoerdatum 19-7-2005