Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Burgemeester Van Belzen lost startschot 35e Wielerronde Barendrecht

BARENDRECHT (dinsdag 19 juli) ­ Burgemeester Van Belzen lost op zaterdag 23 juli om 16.00 uur het startschot voor de wielerwedstrijd voor elite/beloften. Deze wedstrijd is onderdeel van de Wielerronde van Barendrecht. De wielerronde begint eerder op de middag met wedstrijden voor amateurs B/masters B en vrouwen. De jaarlijks terugkerende wielerronde wordt voor de 35e keer georganiseerd door de Stichting Evenementen Barendrecht. De gemeente ondersteunt dit evenement met een finan- ciële bijdrage van 1.100 euro en het ter beschikking stellen van sporthal Vitaal voor de wielrenners.

De wedstrijden worden tussen 12.00 uur en 19.00 uur verreden op het parcours Binnenlandse Baan ­ Linde- hoevelaan - Dorpsstraat Oost ­ Buitenlandse Baan ­ Binnenlandse Baan. Mensen die binnen het parcours wonen en zaterdag 23 juli hun auto willen gebruiken, doen er verstandig aan om de auto op vrijdag al te ver- plaatsen buiten het parcours. Voor wie dit problemen oplevert, wordt een beperkte doorgang ter plaatse van De Kolk/Marjoleinlaan ingesteld om de straten binnen het parcours te bereiken.

Wegomleiding
Vanwege de wielerronde worden de Dorpsstraat-Oost, een gedeelte van de Lindehoevelaan, Binnenlandse Baan en Buitenlandse Baan op zaterdag 23 juli van 08.00 tot 20.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Omlei- dingen voor het doorgaande verkeer worden door middel van gele routeborden aangegeven. Vanwege de omleidingen en de toegankelijkheid van de aanliggende wijken wordt er in de Marjoleinlaan, de Rozema- rijnsingel en de Gouwe een éénzijdig parkeerverbod ingesteld. Op de Marijkesingel/Gouwe is in verband met de omleiding voor het openbaar vervoer een tweezijdig parkeerverbod van toepassing.

Openbaar vervoer
Het openbaar vervoer rijdt op 23 juli een gewijzigde route over de Gouwe, Marijkesingel, Margrietsingel, Zie- dewijdse Baan, Buitenlandse Baan en vice versa. Vanwege deze wijzigingen worden de volgende halteplaat- sen tijdelijk opgeheven:

-Buitenlandse Baan halte Sporthal de Driesprong,
-Binnenlandse Baan halte Rozemarijnsingel,

-Binnenlandse Baan halte Postkantoor.
De halteplaatsen op de gewijzigde route zijn op deze dag voor alle buslijnen van toepassing.

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht