Ingezonden persbericht


Persbericht
Rotterdam, 21 juli 2005

Zaterdag en zondag anders reizen tussen Dordrecht en Breda en tussen Dordrecht en Roosendaal

ProRail werkt aan het spoor op de Moerdijkbrug. Bussen tussen Dordrecht en Breda en tussen Dordrecht en Roosendaal. Internationale treinen en Thalys worden omgeleid via Utrecht Centraal.

Op zaterdag 23 en zondag 24 juli werkt ProRail aan het spoor op de Moerdijk-brug (tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe). Daardoor is op dit traject geen treinverkeer mogelijk. NS zet bussen in voor binnenlandse reizigers. Thalys van Amsterdam naar Brussel/Parijs en de Internationale treinen tussen Amsterdam en Antwerpen/Brussel worden omgeleid via Utrecht Centraal, 's-Hertogenbosch en Roosendaal. NS adviseert treinreizigers die in genoemde periode van plan zijn om tussen Dordrecht-Breda en tussen Dordrecht-Roosendaal te reizen, zich van tevoren goed te informeren. Binnenlandse reizigers dienen rekening te houden met een extra reistijd van 30 tot 60 minuten. Reizigers die met Thalys of de Internationele treinen reizen worden geadviseerd één tot twee uur eerder op reis te gaan.

Binnenlands treinverkeer
Op zaterdag 23 en zondag 24 juli rijden er géén treinen tussen Dordrecht en Breda v.v. en ook niet tussen Dordrecht en Roosendaal v.v. NS zet bussen in:
. Tussen Dordrecht en Breda rijdt een Snelbus
. Tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe rijdt een Stopbus

Reizigers tussen Den Haag Centraal/Delft/Rotterdam Centraal en Tilburg/Eindhoven reizen via een omleidingsroute via Utrecht Centraal. Reizigers tussen Roosendaal en Dordrecht reizen via een omleidingsroute via Breda.

De extra reistijd bedraagt 30 tot 60 minuten.

Thalys
De stops in Schiphol, Den Haag HS en Rotterdam Centraal vervallen. In plaats daarvan stopt Thalys in Utrecht Centraal.
. Reizigers vanaf Schiphol reizen met binnenlandse treinen naar Amsterdam Centraal en stappen daar over op Thalys.
. Reizigers vanaf Den Haag reizen vanaf Den Haag Centraal met binnenlandse treinen naar Utrecht Centraal en stappen daar over op Thalys.
. Reizigers vanaf Rotterdam reizen met binnenlandse treinen naar Utrecht Centraal en stappen daar over op Thalys.

Internationale treinen Amsterdam Centraal - Antwerpen/Brussel De stops in Schiphol, Den Haag HS , Rotterdam Centraal en Dordrecht vervallen. In plaats daarvan stopt de Internationale trein in Duivendrecht, Utrecht Centraal, 's-Hertogenbosch en Roosendaal.
. Reizigers vanaf Schiphol reizen met binnenlandse treinen naar Duivendrecht en stappen daar over op de Internationale trein.
. Reizigers vanaf Den Haag reizen vanaf Den Haag Centraal met binnenlandse treinen naar Utrecht Centraal en stappen daar over op de Internationale trein.
. Reizigers vanaf Rotterdam reizen met binnenlandse treinen naar Utrecht Centraal en stappen in Utrecht over op de Internationale trein .
. Reizigers vanaf Dordrecht reizen met de NS-bus naar Roosendaal en stappen daar over op de Internationale trein.

De extra reistijd bedraagt een half uur tot twee uur.

Informatie voor treinreizigers
Reizigers worden via omroepberichten, affiches en folders over de gevolgen van de werkzaamheden geïnformeerd. Via de NS-site www.ns.nl is de folder 'Gewijzigd treinverkeer' te downloaden. Deze folder is tevens verkrijgbaar aan de balies. Voor een reisadvies op maat kunnen treinreizigers Planner Plus op www.ns.nl raadplegen of contact opnemen met OV Reisinformatie via 0900-1475 (E 0,35 per minuut). Voor internationale treinreizen: 0900-9296 (E 0,35 per minuut).

Noot voor de redactie,