Artis

Amsterdam, 21 juli 2005
Persbericht

Prikkebeen in het nieuwe Artis Insectarium
Van zaterdag 23 t/m dinsdag 26 juli 2005

De eerste dag van het nieuwe Artis Insectarium begint feestelijk met de populaire Prikkebeendagen. Tijdens dit vierdaagse evenement vertellen deskundige insectenliefhebbers aan de hand van levende dieren alle bijzonderheden over hun favoriete insecten.

Wilt u voelen hoe zacht een hommel kan zijn en zien hoeveel mieren er in een mierennest wonen? Wilt u weten waarom krekels bij warm weer geluid maken, hoe honingbijen precies weten waar de honing te halen is en of een oorworm écht in uw oren kruipt? Wilt u een watervlo onder de microscoop bekijken en zien hoe zijn hartje klopt? Of wilt u uw kind laten voelen hoe een miljoenpoot pootje voor pootje over hun hand loopt en laten zien dat een Nederlandse huisspin gewoon een heel interessant en mooi dier is?

Het kan allemaal van 23 t/m 26 juli 2005 in Artis op de Prikkebeendagen. Voor visueel gehandicapte bezoekers zijn er voelmodellen en speciale rondleidingen. Voor auditief gehandicapte bezoekers is er extra uitleg in gebarentaal. Vraag deze speciale rondleidingen vooraf aan via prikkebeen@xs4all.nl of 020 5233480.

Tijdens de ZOOmeravond op zaterdag 23 juli is Prikkebeen zelfs tot 22.00 uur open. Alle informatie over de Prikkebeendagen kunt u vinden op www.prikkebeen.net.