Ingezonden persbericht


Expositie 'Heavenly Bodies' in GO Gallery Amsterdam

Op zaterdag 23 juli opent GO Gallery, Prinsengracht 64 in Amsterdam een expositie in het kader van de komende GAY PRIDE op 6 en 7 augustus in Amsterdam. De expositie is een ode aan het vrouwelijk en mannelijk naakt, door verschillende kunstenaars weergegeven. De expositie duurt tot medio september.

Fotograaf Robert Elsing publiceert zijn werk in een breed scala aan tijdschriften, vooral glossy's. Veel BN-ers' hebben in de afgelopen jaren de weg naar zijn studio gevonden om zich door hem te laten portretteren.

Glamourfotografie is zijn specialiteit. Uit zijn glamourfoto's spreekt een mateloze bewondering voor de vrouw. Telkens weer slaagt hij erin iets speciaals los te maken in de modellen die voor hem poseren. Robert werkt altijd vanuit een vooropgezet plan, maar: "Tijdens het fotograferen laat ik mij leiden door m'n gevoel en mijn bewondering voor de vrouw voor mijn camera"' zegt hij. "Hoe goed je het ook voorbereidt, de mooiste beelden ontstaan vaak spontaan. Een foto wordt pas echt sexy als een vrouw lekker in haar vel zit en zich echt sexy vóelt. Die momenten scheppen én vangen is mijn specialiteit." Foto's met een ondefinieerbare sensuele spanning zijn het gevolg.

14cd5f1.jpg

In het werk van de Amsterdamse kunstenaar René Rikkelman is het vrouwelijk naakt een steeds terugkerend thema.

'Het vrouwelijk naakt is voor mij een onuitputtelijke bron van inspiratie. Het is een dankbaar onderwerp om te schilderen en te modelleren en laat zich makkelijk vertalen in soepele lijnen, vormen en beweging.'

De schilderijen zijn gemaakt in olieverf, de beelden zijn gegoten in brons.

14cd5f6.jpg

Karol Bak is een jonge Poolse kunstenaar die in zijn olieverf schilderijen veelal mythologische vertellingen weergeeft. Zowel vrouwelijke als mannelijke figureren weet hij met zijn penseel en olieverf op een klassieke manier vast te legen. Zijn modellen zijn allemaal dansers en danseressen van het Poolse Staats Ballet.

14cd5fb.jpg

Hetty van Mierlo en Frank van Est

werken sinds 1998 samen aan hun schilderijen onder de naam HEFRA. Ze maken in hun olieverf schilderijen voornamelijk gebruik van de kleur "aarde groen", dit straalt een grote gevoelskracht en spiritualiteit uit. Na een grote serie over de Rolling Stones en andere popartiesten, hebben ze zich nu gestort op het mannelijk naakt, wat ze zeer aanspreekt door de combinatie van kracht, hardheid en zelfs tederheid.

14cd600.jpg

De carrière van Alberto Vargas begon in 1919 en heeft 6 decennia geduurd. Hij werd beroemd met de portretten van de Ziegfield Follies, een nachtclub vaar de mooiste Amerikaanse vrouwen dansten. De "American Beautys" zijn nadien gepubliceerd als centerfold in de grootste Amerikaanse magazines als Playboy, Esquire en Penthouse. Zijn werk was te zien op de Amerikaanse bommenwerpers in WOII, op T-shirts en leren jassen, op speelkaarten en luciferdoosjes.

GO Gallery exposeert 4 unieke litho's van Alberto Vargas, één van de grootste iconen uit de Amerikaanse geschiedenis in de 20-ste eeuw.

14cd605.jpg 14cd60a.jpg

14cd610.jpg

Het werk van Yvonne Zomerdijk kenmerkt zich door de gestileerde mensfiguren, het sterk vertekend perspectief en het ontbreken van gelaatstrekken. Mensen zijn haar grootste inspiratiebron en zijn daarom prominent aanwezig in de compositie. Aan de hand van het thema wil ze de gevoelens die mensen voor elkaar kunnen hebben tot uitdrukking brengen. Soms kan dit verwarring zaaien en is het verband tussen de personen onderling lastig te ontdekken.

14cd614.jpg

GO Gallery

Prinsengracht 64

1015 DX Amsterdam

Tel: 020 4229580

e-mail: office@gogallery.nl www.gogallery.nl

open: woensdag - zaterdag, van 12 - 6 uur en elke zondag van 1 tot 5 uur.

Voor publicaties is digitale informatie aanwezig!!