Politie Groningen

Persberichten zaterdag 23 juli 2005

Provincie Groningen 23-07-2005 -

Groningen: politie houdt fietsendieven aan
De politie heeft vrijdagavond in de Adriaan Pauwstraat een 35-jarige Stadjer aangehouden voor heling van fietsen. Tijdens surveillance zagen agenten de man vluchten op zijn fiets. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden. Over het eigendom van de fiets had hij een onduidelijk verhaal. De Stadjer werd flink aan de tand gevoeld en gaf toe dat hij wist dat de fiets was gestolen. Uit zijn verklaring bleek dat hij met zijn broer vaker fietsen steelt. Ook zijn broer, een 31-jarige inwoner van Groningen, is hierop in zijn woning aangehouden. In de woningen van de verdachten troffen agenten verschillende fietsen en fietsonderdelen aan die inbeslaggenomen werden. De broers zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: politie houdt meisje aan voor zakkenrollen
De politie heeft vrijdagmiddag aan de Zonnelaan een 12-jarig meisje uit Eindhoven aangehouden voor zakkenrollen. Getuigen hadden gezien dat drie personen langs een vrouw liepen, haar een duw gaven en doorliepen. Het 12-jarige meisje griste vervolgens de tas weg. Getuigen hebben het meisje vastgehouden in afwachting van de politie. De andere twee verdachten liepen weg in de richting van de Eikenlaan. Hierop is het meisje aangehouden en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: politie houdt man aan voor verstoring openbare orde De politie heeft vrijdagnacht op de Grote Markt een 22-jarige man uit Noordhorn aangehouden. De Noordhorner gedroeg zich vervelend ten overstaan van drie agenten. Nadat zij de man tot drie maal toe verzochten weg te lopen, schold de verdachte de agenten op een beledigende manier uit. Agenten vroegen vervolgens naar zijn identiteitsbewijs, maar dat kon de verdachte niet tonen. Hierop is de man aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: snelheidscontrole
De politie heeft vrijdagmiddag op één locatie in Groningen-stad een snelheidscontrole gehouden.
Hooghoudtstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 470, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 90 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Provincie Groningen: snelheidcontrole
Op diverse wegen in de provincie werden vrijdag snelheid controles gehouden. Onder andere in Holwierde, Leens, Niezijl, Zuidhorn, Tolbert, Niebert en Siddeburen werden weggebruikers gecontroleerd. In totaal bleken ruim 5000 voertuigen gepasseerd te zijn. Aan 166 bestuurders wordt een proces verbaal toegestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 113 km per uur in Niezijl op een weg waar slechts 80 km per uur gereden mag worden.

Sebaldeburen: aanrijding na alcohol gebruik
Op de Woldweg te Sebaldeburen werd vrijdagavond een 44-jarigfe inwoner van Lutjegast aangehouden. De man had op de Woldweg een aanrijding veroorzaakt met zijn vrachtauto. Hij verleende een 36-jarige inwoner van Oldehove met zijn bromfiets geen voorrang. De man uit Oldehove moest naar een ziekenhuis worden gebracht6 voor onderzoek. De autobestuurder bleek gedronken te hebben. Bij een blaastest constateerden agenten een promillage van bijna 1 promille. Tegen de bestuurder is proces verbaal opgemaakt.

Ten Post: rijbewijs ingeleverd na alcohol gebruik
Vrijdagavond controleerde de politie op de B.Kuiperweg een 47-jarieg automobilist uit Spijk. Uit het rijgedrag van de man hadden agenten het vermoeden dat de bestuurder mogelijk alcohol had gebruikt. Bij een blaastest bleek dat de man 1.5 promille alcohol in zijn bloed had. De bestuurder kreeg een proces verbaal en zijn rijbewijs werd ingenomen.

Grijpskerk: rijden met ongeldig rijbewijs en alcohol
Op het Hoendiep in Grijpskerk hield de politie vrijdagnacht een 35-jarige automobilist uit Zoutkamp aan. De man moest een blaastest afleggen waarbij agenten zagen dat hij teveel had gedronken. De blaastest gaf een promillage van bijna 2 promille aan. De bestuurder kreeg een proces-verbaal en rijverbod opgelegd. Bovendien bleek bij controle dat het rijbewijs van de bestuurder ongeldig was verklaard. Daarop werd hem ook nog een proces verbaal voor het rijden zonder rijbewijs toegekend.

Hoogezand: fietsster loopt beenletsel op
Op de Hoofdstraat in Hoogezand werd vrijdagmiddag een 21-jarige vrouw uit Groningen met haar fiets aangereden. De vrouw kreeg op de kruising met de van Slingelandtstraat geen voorrang van een 45-jarige automobiliste uit Hoogezand. De fietsster moest met beenletsel naar een ziekenhuis in Groningen worden gebracht.

Scharmer: met onverzekerde auto uit de bocht
Op de Hoofdweg te Scharmer raakte vrijdagavond een 27-jarige inwoner uit Groningen met zijn auto uit de bocht. De bestuurder belandde vermoedelijk door te hoge snelheid met de auto in de sloot en liep daarbij kleine verwondingen op. Hij werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. Bij onderzoek bleek de man echter alcohol te hebben gebruikt. Bovendien was er geen verzekering voor de auto afgesloten. Een blaastest gaf aan dat de bestuurder ruim 1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg de nodige processen verbaal en het rijbewijs van de man werd ingenomen in verband met eerdere opgelegde alcohol processen verbaal.

Winschoten: drugsdealer gepakt
Vrijdagnacht werd op het Marktplein te Winschoten een 24-jarige man uit die plaats aangehouden voor het dealen van cocaïne. Agenten zagen dat de man dope probeerde te verkopen aan een 27-jarige plaats genoot. Ook deze werd in eerste instantie aangehouden en na verhoor weggestuurd. De 24-jarige dealer werd ingesloten. Bij hem werden 6 bolletjes coke in beslag genomen.

Winschoten: onwel na drugsgebruik
Op het Marktplein in Winschoten kregen agenten de melding dat in een steegje een 22-jarige vrouw uit Oude Pekela onwel was geworden. Toen de agenten een onderzoek instelden bleek dat de vrouw in het steegje drugs had gebruikt waarna ze onwel was geworden. Getuigen verklaarden dat ze de dope had gekregen van een 21-jarige man uit Oude Pekela. Deze kon door de politie op het Marktplein worden aangehouden. Hij bleek bij zijn aanhouding nog ruim 4 gram cocaïne in zijn bezit te hebben. De man is voor nader verhoor ingesloten. De vrouw werd door aanwezig ambulance personeel opgevangen en behandeld.

Veendam: automobilist ter ontnuchtering ingesloten
Op de Jan Kokweg te Veendam zagen agenten vrijdagnacht een 32-jarige man uit Zuidlaren met zijn auto vreemd manoeuvreren. De man wilde zijn auto keren maar dat gelukte niet nauwelijks. De agenten spraken de man aan en daarbij bleek dat de bestuurder nauwelijks aanspreekbaar was door het vele alcohol gebruik. Agenten namen de verdachte mee naar het bureau. Dar bleek dat zijn rijbewijs bij eerder alcohol misbruik reeds was ingenomen. De verdachte weigerde elke medewerking aan een alcohol onderzoek. Hij werd daarop ter ontnuchtering ingesloten in een cel. Het voertuig van de man is in beslag genomen. Hij kan enkele processen verbaal tegemoet zien.

Winschoten: heterdaadje diefstal fiets
Op de Liefkensstraat zagen agenten vrijdagnacht een 26-jarige man lopen met een fiets op zijn nek. In een steegje probeerde de verdachte het slot van de fiets open te breken. Agenten spraken de man aan en daarbij bleek al snel dat de verdachte de fiets net had gestolen. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau.

Winschoten: de nacht van...
De politie is tevreden over het verloop van de nacht van Winschoten. Er deden zich in het geheel enkele kleine incidenten voor die snel konden worden opgelost. Wel werden twee drugsdealers aangehouden, een fietsendief en drie verdachten die probeerde dranghekken omver te gooien en met een tuinbank liepen te zeulen. Zij kregen een boete voor baldadigheid. In de middaguren werd een verkeerscontrole gehouden op het inkomende verkeer naar Winschoten. Hierbij werden dertien boetes opgelegd voor met name verkeersgebreken aan voertuigen.

Oude Pekela: auto in sloot
Op de Provincialeweg raakte vrijdagnacht een 32-jarieg vrouw uit Valthermond met de auto van de weg en belandde zij met auto en haar twee passagiers in de sloot. De bestuurster raakte op volgens onverklaarbare wijze in de berm. Bij het corrigeren raakte de auto in een slip kwam op de zijkant tot stilstand. Deen 33-jarige inzittende uit Stadskanaal moest met schouderletsel naar een ziekenhuis worden gebracht voor onderzoek. De auto bleek na het ongeval total loss en moest worden weggetakeld. Dankzij het gebruik van de autogordels is waarschijnlijk ernstiger letsel van de inzittenden voorkomen.

Stadskanaal: auto inbrekers gepakt
Op de Beatrixstraat in Stadskanaal wist de politie vrijdagnacht twee autokrakers aan te houden. Een passerende politieman in burger zag de beide verdachten, 24-jarige man uit Winschoten en een 24-jarige man uit Stadskanaal, op de Grootakkers in Stadskanaal bij een vernielde geparkeerde auto vandaan komen. De beide verdachten voelden zich vermoedelijk betrapt door de agent. Zij stapten in een personenauto en reden op de politieman in, die kans zag de auto de ontwijken. Hierop ging de politieman achter de vluchtende auto van de verdachten aan. In de Beatrixstraat brachten de verdachten hun auto tot stilstand. De inmiddels ook gearriveerde politieman, die met zijn zoon de achtervolging had ingezet, werd daarop met zijn zoon door de verdachten met een hamer bedreigd. De verdachten vluchtten vervolgens achter de aanwezige woningen. Samen met de gealarmeerde collegas werden de verdachten achter de woningen aangetroffen en aangehouden. De 24-jarige verdachte, tevens bestuurder van de vluchtauto bleek onder invloed van alcohol. Bij een onderzoek in de omgeving van de Grootakkers werden nog vier vernielde autos aangetroffen. De verdachten zijn ingesloten.