Politie Twente

Persberichten Politie Twente 23 juli 2005

Jan Camphuis: 053-4555588

Drugsdealers aangehouden

Twee drugsdealers aangehouden met 23 bolletjes harddrugs in hun bezit

Enschede

Werd vrijdagmiddag 22 juli om ongeveer 14.00 uur gemeld dat er op dat moment op het Stationsplein in Enschede door twee personen in drugs werd gehandeld. Signalementen van de twee werden daarbij doorgegeven en onmiddellijk werd een onderzoek ingesteld. In de omgeving van het Stationsplein werden de twee door de politiemensen gesignaleerd en konden ze worden aangehouden. Het gaat hierbij om twee Enschedeers van 19 en 22 jr. De jongste van de twee had een hoeveelheid geld in zijn hand, vermoedelijk afkomstig van zojuist verkochte drugs. De 22 jr. gooide bij het zien van de politiemensen een zakje in de bosjes waarin even later 23 bolletjes heroïne en cocaïne werden aangetroffen. De twee zijn overgebracht naar het bureau en daar opgesloten. In overleg met de officier van justitie zijn beiden in de loop van de vrijdagavond voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Maandag zal opnieuw met justitie worden overlegd i.v.m. een mogelijke voorgeleiding. (05-093572)

Onder invloed op mini-bike

Man met 2.4 promille op mini-bike, rijbewijs ingevorderd.

Haaksbergen

Een 24 jr. Haaksbergenaar ging vrijdagmiddag 22 juli om ongeveer 14.45 uur op de Industriestraat in zijn woonplaats onderuit toen hij daar op een mini-bike reed. Oorzaak van dit onderuitgaan is vermoedelijk gelegen in het feit dat de 24 jr. behoorlijk aan bachus had geofferd. Hij werd aangehouden en de ademanalyse aan het bureau wees 2.4 promille uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-093609)

Aanhouding na vernieling en mishandeling

Man slaat ruit in bij ex-vriendin en mishandeld de nieuwe vriend van haar

Hengelo

Vrijdagavond 22 juli omstreeks 18.45 uur werd gemeld dat in een woning aan de Eikstraat in Hengelo iemand was mishandeld. Bleek dat de 50 jr. Hengelose ex-vriend van de 49 jr. bewoonster, een ruit van de voordeur van de woning had vernield en binnen de nieuwe vriend van de bewoonster, een 49 jr. man uit Goor, had mishandeld. De 50 jr. was niet meer aanwezig en zowel de bewoonster als de mishandelde man wensten aangifte te doen. De 50 jr. kon even later worden aangehouden toen hij op de Oude Bornseweg werd gesignaleerd. Hij is meegenomen naar het bureau en daar in eerste instantie ter ontnuchtering opgesloten. In de loop van zaterdag de 23e is hij afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-093720)

Onder invloed aanrijding veroorzaken

Automobilist veroorzaakt aanrijding en blijkt 1.7 promille in zijn bloed te hebben

Geesteren

Een 42 jr. automobilist uit Geesteren, wilde rijdende over de Breemhaarsweg in zijn woonplaats de Vriezenveenseweg oversteken. Hierbij verleende hij geen voorrang aan een 47 jr. automobilist uit Vriezenveen, die over de Vriezenveenseweg reed uit de richting Geesteren. Een aanrijding was het gevolg. Het bleek dat de 42 jr. behoorlijk diep in het bekende glaasje had gekeken en hij werd daarvoor aangehouden. Zijn auto kon niet meer rijden en werd afgesleept. De 47 jr. kon zijn weg vervolgen. Aan het bureau wees de ademanalyse bij de 42 jr. 1.7 promille uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-093640 / 05-093651)

Aanhoudingen na mishandeling

Twee personen aangehouden die een derde hebben mishandeld

Almelo

Werd vrijdagmiddag 22 juli om ongeveer 16.40 uur gemeld dat er op het Marktplein in Almelo problemen waren. Bleek dat een 20 jr. Almeloer ruzie had gehad met twee Almelose broers. Beiden hadden hem met een steen op het hoofd geslagen, waardoor een behoorlijke wond aan zijn hoofd was ontstaan. Een ambulance heeft de 20 jr. overgebracht naar het ziekenhuis, na behandeling aan zijn verwondingen kon hij worden overgebracht naar het bureau waar de aangifte is opgenomen. De twee broers werden in de loop van de vrijdagavond aangehouden. Een 27 jr. meldde zich aan het bureau en zijn 30 jr. broer werd in zijn woning aangehouden. Beiden zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. Het vermoeden bestaat dat de problemen zijn ontstaan over het mogelijk wegnemen van drugs van de een door de ander. (05-093695)


---- --