1e persbericht van zaterdag 23 juli 2005

Eindhoven 23-07-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie zoekt getuigen steekpartij

Een man van 35 jaar uit Eindhoven is zaterdagochtend rond 1.00 uur op de Kruisstraat in zijn zij gestoken. Hij is opgenomen in een ziekenhuis en is daar geopereerd. De toedracht van de steekpartij is nog onduidelijk. De man zat met een aantal mensen op een terras van een café. Op een gegeven moment is hij met een nog onbekende man weggelopen. Even later kwam hij terug en was gewond. De onbekende man zou de nabijgelegen Gildelaan zijn ingelopen. De politie is op zoek naar mensen die iets hebben gezien en/of die weten wie of waar de dader van de steekpartij is. Zij kunnen zich melden bij de recherche in Eindhoven via 0900-8844.

Eindhoven: Mannen aangehouden na vechtpartij

De politie heeft zaterdagochtend kort na middernacht twee Eindhovenaren van 24 en 36 jaar aangehouden op de Kanaalstraat. Ze zouden kort daarvoor bij een ruzie op straat twee andere Eindhovenaren hebben geslagen. Eén van hen, een 25-jarige man, is daarbij bewusteloos geraakt. Hij heeft vermoedelijk een hersenschudding opgelopen. Het andere slachtoffer, een 22-jarige man, is wel geslagen maar raakte niet gewond. De twee aangehouden mannen zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Man met straatverbod opgepakt

De politie heeft zaterdagochtend rond 2.00 uur een 31-jarige Helmonder aangehouden in de tuin van een woning in Helmond-West. De man heeft een straatverbod en mag niet in de buurt van de woning komen. Zijn ex-vrouw, die in de woning woont, had de politie gewaarschuwd toen de man dat zaterdagochtend toch deed en in de tuin van de woning stond te schreeuwen. Hij is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Verdachte van mishandeling en bedreiging aangehouden

In zijn woning in Helmond-Oost heeft de politie zaterdagochtend rond 4.30 uur een man van 45 jaar aangehouden. Hij zou kort daarvoor zijn 25-jarige vriendin in hun woning hebben geslagen en met een mes hebben bedreigd. Zij heeft de politie gewaarschuwd waarna de man is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Bladel: Man aangehouden na verwonden vrouw

De politie heeft zaterdagochtend rond 4.30 uur een man van 37 jaar uit Duizel aangehouden op de Wilhelminalaan in Bladel. Hij zou kort daarvoor een 53-jarige vrouw uit Bladel in haar woning hebben bedreigd en met een mes in haar hand hebben gestoken. Daarna ging hij er vandoor. De vrouw heeft de politie gewaarschuwd, die de verdachte vervolgens op de Wilhelminalaan tegenkwam en kon aanhouden. Daarbij is pepperspray gebruikt. De man is ingesloten voor verder onderzoek. De verdachte en de vrouw zijn bekenden van elkaar en hadden ruzie gekregen.

Deurne: Rijbewijs kwijt

Op de Kerkstraat is zaterdagochtend rond 2.45 uur een man van 22 jaar uit Deurne aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat hij met zijn auto op de Markt reed en daarbij een geslotenverklaring negeerde. Toen ze hem daarop aanspraken, roken ze een alcohollucht. Op het bureau bleek hij een alcoholpromillage van 1,35 te hebben, waarop zijn rijbewijs werd ingenomen en proces-verbaal werd opgemaakt.

Deurne: Bromfietser na achtervolging aangehouden

Een 24-jarige man uit Asten is vrijdagavond rond 23.30 uur aangehouden op de Grote Bottel in Deurne. Surveillerende agenten zagen hem kort daarvoor op de Deurneseweg in Ommel met hoge snelheid zonder helm op een brommer met een verlopen verzekeringsplaatje rijden. Toen ze hem achtervolgden, ging hij er met snelheden van ruim 70 km/u vandoor. Op de Grote Bottel remde hij af, waarna hij ten val kwam. Uit een alcoholcontrole bleek hij een promillage van 1,35 te hebben, waarop zijn rijbewijs werd ingenomen en proces-verbaal werd opgemaakt. De man had bijna 2 gram hasj bij zich, dat in beslag is genomen.

Liessel: Dronken bestuurder raakt bomen

Een man van 28 jaar uit Meijel is zaterdagochtend rond 3.30 uur met zijn auto op de Neerkantseweg tegen twee bomen gereden nadat hij de macht over het stuur was kwijtgeraakt. Hij raakte daarbij niet gewond, maar bleek wel teveel gedronken te hebben. De man had een alcoholpromillage van ruim 1,55, waarop zijn rijbewijs is ingenomen en proces-verbaal is opgemaakt.

Bakel: Bromfietser gewond

Op de Dorpsstraat is vrijdagavond rond 20.15 uur een 20-jarige man uit Bakel met een brommer tegen een boom gereden en gewond geraakt. De man zou met hoge snelheid en zonder helm op hebben gereden. Hij raakte de macht over het stuur kwijt en botste tegen de boom. Met schrammen op zijn lijf en hoofd en een diepe wond in een lies is hij opgenomen in een ziekenhuis. Omdat er mogelijk drank in het spel is, is van de man een bloedproef afgenomen.