Politie Zeeland


---

R-5021-2005 Alcoholcontrole
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op de volgende locaties alcoholcontrole gehouden.
Kortgene - Molendijk, Vrouwenpolder - Koningin Emmaweg, Domburg - Schelpweg, Vlissingen - Burgemeester van Woelderenlaan, Middelburg - Seissingel, Koudekerke - Middelburgsestraat.
Er werd bij 198 bestuurders een blaastest afgenomen en twee bestuurders hadden teveel gedronken. Een bestuurder had 1 1/2x de toegestane hoeveelheid gedronken en kreeg een rijverbod van 3 uur, de andere automobilist had iets teveel gedronken, hij kreeg een rijverbod van 1 uur.

R-5022-2005 Rijden onder invloed
Twee automobilisten moesten afgelopen nacht hun rijbewijs inleveren omdat ze meer dan 2x teveel hadden gedronken.
Het betroffen een 22-jarige automobilist uit Zwolle. Hij werd om 03.20 uur betrapt op de Singel in Vlissingen en een 20-jarige bestuurder uit de gemeente Goes. Hij werd om 04.40 uur betrapt in de Singelstraat in Goes.

W-5023-2005 Aanhoudingen in Vlissingen
In de binnenstad van Vlissingen werden vrijdag tussen 21.20 en 22.00 uur een 54-jarige vrouw en een 58-jarige man aangehouden.
De vrouw had even daarvoor een 23-jarige automobiliste in de Nieuwstraat zo hard aan het haar getrokken dat haar hoofd uit de openstaande autoruit werd getrokken. De man, die daarbij ook aanwezig was, had met een mes lopen zwaaien naar een 24-jarige passagier en een 51-jarige omstander.
De 54-jarige vrouw stond met haar fiets op de weg en de automobiliste kon niet doorrijden. Nadat zij had aangegeven dat de vrouw door kon lopen, begon deze tegen de auto te schoppen. De bestuurster stapte uit en duwde de vrouw opzij, die daarbij ten val kwam. Toen zij weer in de auto zat kwam de vrouw haar achterna en trok haar aan het haar. Een 24-jarige inzittende probeerde hieraan een einde te maken en werd door de 58-jarige man met het mes bedreigd; ook een 51-jarige omstander werd door deze man bedreigd. Alle betrokkenen zijn afkomstig uit Vlissingen. De 58-jarige man is ingesloten en heeft afstand gedaan van het mes, de 54-jarige vrouw werd na verhoor weer in vrijheid gesteld.

W-5024-2005 Winkeldiefstal
In een supermarkt in de Kalverstraat in Middelburg werd zaterdag om 09.00 uur een 71-jarige Middelburger aangehouden wegens winkeldiefstal.
Hij had een stuk kaas en een fles shampoo gestolen. De man kreeg een bekeuring.

O-5025-2005 Vernieling aan auto
In de nacht van vrijdag op zaterdag werden op de Hogezoom in Renesse vernielingen aan een auto gepleegd.
De ruitenwissers en spiegels werden vernield, er zitten deuken in de auto en het voertuig werd bekrast. Het schadebedrag is niet bekend.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.





Politie Zeeland