Politie Gelderland-Zuid

Bewoners Benedenstad en Winkeliers Hezelstraat bedanken politie

Nijmegen 23-07-2005 - (09)

Vanmorgen, zaterdag 23 juli, kwam een afvaardiging van het bewoners van de Benedenstad en van de winkeliersvereniging van de Hezelstraat aan het politiebureau om de politie te bedanken voor hetgeen zij had gedaan om na klachten van overlast hun buurt, voor zover de feestelijkheden dat toelieten, zo veilig en schoon mogelijk te houden.

Brigadier Van der Wielen in het zonnetje gezet

In het bijzonder werd Wille van der Wielen, brigadier-netwerker Benedenstad in het zonnetje gezet omdat hij op een toegankelijke manier het contact tussen bewoners, winkeliers, politie en gemeente had verzorgd. Hij kreeg een hele grote snoepmedaille omgehangen en een bos bloemen aangeboden. Bewoners en winkeliers waren de politie meer dan erkentelijk voor de reactie op hun klachten op geluidsoverlast en wildplassen.

Nog zestien verdachten vast

In de afwerking van de Vierdaagsefeesten met name van de afgelopen nacht heeft de politie nu nog zestien verdachten vastzitten. Daarvan zijn er vijf in verzekering gesteld. Drie van hen zijn in verzekering gesteld in verband met het geweld van de afgelopen nacht op de Waalkade. Naar verwachting zullen negen van de zestien verdachten vandaag nog worden heengezonden.

De acht politiemensen die bij het beteugelen van het geweld van de afgelopen nacht gewond zijn geraakt konden allemaal na behandeling op de afdeling EHBO van het ziekenhuis huiswaarts keren. Gelukkig raakte geen van hen levensgevaarlijk gewond.

De politie zal de Officier van Justitie toestemming vragen om in het kader van de openbare orde en veiligheid het vastgelegde beeldmateriaal te mogen gebruiken voor opsporingsonderzoek. Daarmee hoopt de politie meer duidelijkheid te krijgen in de toedracht van de vechtpartij en aanhoudingen te kunnen doen.