Politie Gelderland-Zuid

Receptie politiedelegaties Vierdaagse

Nijmegen 23-07-2005 - (03)

Zaterdagmorgen heeft korpschef Wil van Uden tijdens een drukbezochte receptie afscheid genomen van de binnen- en buitenlandse politiemensen die de Nijmeegse Vierdaagse hebben gelopen. Sinds jaren is het gebruikelijk dat de wandeldelegaties na afloop van de Vierdaagse de Korpschef van Gelderland-Zuid ontmoeten en ook vooral elkaar ontmoeten. Voor velen is deze bijeenkomst ieder jaar weer een reünie.

Tijdens zijn toespraak sprak Korpschef Van Uden zijn speciale waardering uit voor het team van de Londense Metropolitan Police, die ondanks de hectiek na de aanslagen van afgelopen weken toch nog kans hebben gezien om de Nijmeegse Vierdaagse mee te lopen. Ook werd even stil gestaan één van de politiemannen die jaarlijks op zeer speciale wijze het verkeer regelen op de kruising van de Via Gladiola met de Groenestraat. Deze politieman deed dat dit jaar voor het laatst.

In een korte speech sprak een Commander van de Londense Politie zijn buitengewone waardering uit voor de wijze waarop het korps Gelderland-Zuid alle binnen- en buitenlandse collegas ondersteunt bij de jaarlijkse wandelmarsen. Ook gaf hij aan dat de Londense politie veel medeleven had ondervonden na de tragische gebeurtenissen van 7 juli.