Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zaterdag 23 juli

Alkmaar 23-07-2005 - 14.30 uur

Huiselijk geweld

Hoorn, vrijdag 22 juli 2005.

Omstreeks 15.00 uur is een 30-jarige man uit Diemen aangehouden op verdenking van het mishandelen van zijn ex-vrouw. De vrouw verklaarde in haar woning met haar hoofd tegen de muur aan te zijn geslagen en bij haar keel gegrepen. De vrouw liep verwondingen op aan haar hoofd, handen en knie. De man is in zijn woning in Diemen aangehouden en is in verzekering gesteld.

Hoorn, vrijdag 22 juli 2005.

Een 36-jarige man uit Grootebroek is omstreeks 15.30 uur aangehouden op verdenking van het mishandelen van zijn ex-vrouw. De vrouw verklaarde dat zij bij haar woning in Hoorn hardhandig was vastgepakt en werd geslagen. Zij liep verwondingen op aan haar knie. De man kreeg een proces-verbaal.

Den Helder, vrijdag 22 juli 2005.

Een 46-jarige man uit Den Helder is aan het begin van de avond aangehouden omdat hij werd verdacht van het mishandelen van zijn vrouw. De vrouw werd door de man geschopt en geslagen waarbij zij een zwelling op haar hoofd opliep en verschillende blauwe plekken. De man is in verzekering gesteld.

Den Helder, vrijdag 22 juli 2005.

Een 35-jarige man uit Den Helder is omstreeks 21.30 uur aangehouden omdat hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn vrouw. Tijdens een ruzie had hij haarbij haar keel gepakt en van de trap geduwd. De man kreeg een proces-verbaal.

Den Helder, vrijdag 22 juli 2005.

Een 44-jarige man uit Den Helder is omstreeks 23.30 uur in zijn woning aangehouden omdat hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn vrouw. Zij verklaarde meerdere keren te zijn geslagen en belde de politie. De man kreeg een proces-verbaal.

Hoorn, zaterdag 23 juli 2005.

Een 49-jarige man uit Amsterdam is op omstreeks 2.00 uur op straat aangehouden omdat hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn ex-vrouw, die woont in Hoorn. De vrouw liep letsel op aan haar knie en hoofd. Ook de verdachte had zichtbare verwondingen aan zijn rug. De man kreeg een proces-verbaal.

De Woude, zaterdag 23 juli 2005.

Een 45-jarige man uit De Woude is omstreeks 3.30 uur aangehouden omdat hij wordt verdacht van het bij de keel pakken en slaan van zijn vriendin. Hem wacht een proces-verbaal.

Verkeerscontroles

Heerhugowaard/Alkmaar, vrijdag 22 juli 2005.

Op de Provincialeweg en Middenweg in Heerhugowaard en de Ommering in Alkmaar is de gehele middag een onopvallende verkeerscontrole gehouden. Daarbij zijn in totaal 12 bonnen geschreven. Een keer wegens het niet dragen van de autogordel en een keer vanwege het niet dragen van de helm. Zes keer wegens het niet-handsfree bellen, twee keer wegens rijden door rood licht en twee keer omdat men geen bromfietscertificaat bij zich had.

Rijbewijs ingevorderd

Alkmaar, vrijdag 22 juli 2005.

Een 19-jarige man uit Alkmaar kon direct zijn rijbewijs inleveren nadat hij omstreeks 23.00 uur op de Ommering was geklokt door een onopvallende videoauto van de politie. Hij reed hier 158 km/u terwijl 80 km/u de maximaal toegestane snelheid is.

Aangehouden na vernieling

Heerhugowaard, vrijdag 22 juli 2005.

Een 19-jarige man uit Heerhugowaard is omstreeks 18.00 uur aangehouden in het ziekenhuis van Alkmaar omdat hij werd verdacht van het inslaan van een ruit bij een woning aan de Anna Polaktuin. Agenten waren naar het ziekenhuis gegaan omdat er een vermoeden was dat hij zich bij het inslaan van de ruit had verwond aan zijn arm. Dit bleek ook het geval te zijn. De man kreeg een proces-verbaal.

Drankrijders

Alkmaar, vrijdag 22 juli 2005.

Een 32-jarige man uit Amsterdam is op de Vondelstraat aangehouden. Hij was met zijn auto tegen een lantaarnpaal aangereden en bleek met ruim twee keer teveel drank op achter het stuur te zitten. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Alkmaar, vrijdag 22 juli 2005.

Een 26-jarige man uit Alkmaar is bij een alcoholcontrole op de Vondelstraat tegen de lamp gelopen. Uit de ademanalyse bleek dat hij ruim twee keer teveel had gedronken. Ook bleek dat hij nog een boete had openstaan. Hij kon deze niet betalen en werd daarom ingesloten op het bureau. De man kreeg bovendien een rijverbod en proces-verbaal.

Den Helder, zaterdag 23 juli 2005.

Bij een alcoholcontrole in Den Helder is op de Jan Verfailleweg een drankrijder aangehouden. De man, 24 jaar uit Den Helder, moest blazen en daaruit bleek dat hij teveel drank op had. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Callantsoog, zaterdag 23 juli 2005.

Een 30-jarige man uit Callantsoog is om 4.00 uur aangehouden op de Rijksweg omdat hij werd verdacht van het rijden met drank op. Uit de blaastest bleek dat de man bijna drie keer teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Grafschennispleger aangehouden

Hoogkarspel, zaterdag 23 juli 2005.

Een 16-jarige man uit Hoogkarspel is om 3.30 uur aangehouden omdat hij wordt verdacht van het vernielen van ongeveer 10 graven bij een kerk aan de Streekweg. De politie kreeg de melding dat er bij het kerkhof vernielingen werden gepleegd en er een dader was aangehouden. Ter plaatse werd de 16-jarige door andere aanwezige jongeren aangewezen als de vernieler. Als snel bleek dat deze verdachte, kort na het plegen van de vernielingen, is mishandeld door andere jongeren. De recherche heeft een onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht van de grafschennis en de mishandeling en betrokkenheid van anderen in deze zaak.

Twee fietsendieven aangehouden

Hoorn, zaterdag 23 juli 2005.

Tijdens de nachtelijke surveillance in het horecagebied zagen agenten om 2.30 uur op het Kerkplein twee jongens lopen met een fiets die nog op slot zat. Toen zij hierop werden aangesproken, verklaarden de twee dat het om een fiets van een vriend ging. Er werd echter een andere fiets van het slot gehaald dan het exemplaar waar de twee 21-jarige mannen uit Blokker en Zwaag mee aan de wandel waren gegaan. Daarop zijn ze aangehouden en overgebracht naar het bureau. Er wordt proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Man aangehouden na niet voldoen aan vordering

De Koog, zaterdag 23 juli 2005.

Een 16-jarige man uit Scherpenzeel is om 3.00 uur aangehouden op de Brink omdat hij herhaaldelijk geen gevolg gaf aan een vordering van een agent zich te verwijderen. De man had een vriend die op het bureau vastzat en klopte voortdurend op de deur. Hij bleef staan en weigerde weg te gaan. Na wederom een vordering en waarschuwing is ook hij aangehouden.

Man mishandeld

Anna Paulowna, zaterdag 23 juli 2005.

Een 19-jarige man is omstreeks 2.50 uur mishandeld door een groep jongeren. Agenten troffen hem aan op de Valkenhof. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Aanrijding met drank op in gestolen auto én zonder rijbewijs

t Zand, zaterdag 23 juli 2005.

Een 29-jarige man uit Rusland is om 3.30 uur op de Parallelweg aangehouden omdat hij werd verdacht van het veroorzaken van een ongeval met drank op. Hij was om 3.00 uur op de N9, ter hoogte van Schagerbrug, tegen de vangrail gereden. De auto sloeg over de kop en de man is vervolgens met slechts drie wielen verder gereden. Bovendien verkeerde de man onder invloed van drank. Ook reed hij in een auto die hij van zijn baas had gestolen. Dit voertuig was die nacht ontvreemd vanaf een bedrijfsterrein aan de Rijksweg in Schagerbrug. Het voertuig werd even later na een zoekslag in de omgeving aangetroffen door agenten op de Stolperweg in Schagerbrug. Een andere agent kon de verdachte in t Zand aanhouden. De man weigerde mee te werken aan de blaastest. Ook bleek hij niet te beschikken over een geldig rijbewijs. Hij is overgebracht naar het bureau en de Vreemdelingen Politie zal een onderzoek instellen omdat hij op dit moment onrechtmatig in Nederland verblijft.

Twee mannen aangehouden na geweldpleging

Den Burg, zaterdag 23 juli 2005.

Om 3.00 uur zijn in de Dorpsstraat twee mannen aangehouden die worden verdacht van het mishandelen van een 41-jarige man uit Den Hoorn. De man zag dat een van de verdachten een andere man in een café sloeg en sprak hem en zijn vriend hierop aan. Even verderop werd de 41-jarige geschopt en geslagen door het tweetal. Hij liep hierbij verwondingen in zijn gezicht op en een pijnlijke rug en nek. De verdachten, een 26-jarige man uit Den Haag en een 21-jarige man uit Leeuwarden werden gesignaleerd door dorpswachten die ze zagen lopen en zijn meegenomen naar het bureau.

Verdachte geweldpleging aangehouden

Alkmaar, zaterdag 23 juli 2005.

Een 18-jarige man uit Alkmaar is aangehouden omdat hij wordt verdacht van het in de hals steken van een 23-jarige man uit Alkmaar. Het slachtoffer fietste rond 4.30 uur met een vriend achterop over de Noorderkade, ter hoogte van de Zijperstraat, toen er een woordenwisseling ontstond met de verdachte. Hij maakte deel uit van een groep die het tweetal op de fiets passeerde. Het slachtoffer kreeg een stoot in zijn hals en merkte pas later dat hij bloedde en met een scherp voorwerp was gestoken.

De politie startte direct een onderzoek en kon om 6.00 uur de verdachte aanhouden in zijn woning. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. Er is een onderzoek ingesteld.

Motor gestolen

Hoorn, zaterdag 23 juli 2005.

Tussen vrijdag 7.30 uur en zaterdag 10.00 uur is vanaf het erf bij een woning aan het Boedijnhof een motor ontvreemd. Het gaat om een rode Honda XR 600 R met blauw zadel en het kenteken MG-74-PY. De motor lijkt op een crossmotor.