Korps Landelijke Politiediensten

Binnenvaartschip dwars op de Gelderse IJssel

Zutphen 23-07-2005 - Een binnenvaartschip ligt sinds vrijdag 22 juli 2005 23.00 uur dwars op de Gelderse IJssel. Bij de aanvaring met een zandruggetje is geen van de vier opvarenden gewond geraakt. Het schip blokkeert het scheepvaartverkeer in beide richtingen tussen het Twentekanaal en Dieren. Het schip wordt in de loop van de zaterdagochtend overgeladen en vlotgetrokken.

Tijdens het kopvoor afmeren bij het bunkerstation in Zutphen raakte het schip, met een lengte van 110m en 11.45m breedte, een zandruggetje in de rivier. De 56-jarige schipper uit Zwolle raakte daardoor de controle over het schip kwijt en kwam dwars op de Geldersche IJssel te liggen. Hierbij raakte niemand gewond en de vier opvarenden konden aan boord blijven.

Zaterdagochtend is een aanvang gemaakt met het lossen van de lading, zand en grind, om het schip vlot te kunnen trekken onder toezicht van Rijkswaterstaat en de Waterpolitie.

De Waterpolitie van her Korps landelijke politiediensten, groep Arnhem, heeft een onderzoek naar het incident ingesteld.