Persberichten zaterdag 23 juli

's-Hertogenbosch 23-07-2005

MAN BEKEURD

's-Hertogenbosch - In de nacht van vrijdag op zaterdag even na 02.00 uur werd op de Clarastraat in 's-Hertogenbosch een 51-jarige man uit 's-Hertogenbosch bekeurd. De man werd bekeurd voor wildplassen. Hij kon echter geen identiteitspapieren overleggen en ook gaf hij een valse naam op aan de politiemensen. Hij is voor al deze feiten bekeurd.

MAN MET WAPEN AANGETROFFEN

Drunen - In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op de Kennedystraat in Drunen een alcoholcontrole gehouden. Daarbij werd een auto, bestuurd door een 23-jarige man uit Drunen gecontroleerd. Bij de controle bleek dat de man in het bezit was van een boksbeugel. Boksbeugels zijn wapens die verboden zijn. De beugel is dan ook in beslag genomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

JONGEN AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - In de nacht van vrijdag op zaterdag, even na 03.15 uur, werd gemeld, dat op de Orthenseweg in 's-Hertogenbosch een man werd mishandeld door drie jongeren. Toen de politiemensen ter plaatse kwamen troffen ze een 35-jarige man uit 's-Hertogenbosch. De man had verwondingen aan zijn hoofd. In het ziekenhuis zijn deze gehecht. De man liep over de Orthenstraat toen hem de weg werd versperd, door drie jongeren. De man duwde een van de jongeren aan de kant om er langs te kunnen, hierop werd de man door het drietal geschopt en geslagen. Aan de hand van de opgegeven beschrijvingen van de jongeren kon korte tijd later een 19-jarige jongen uit 's-Hertogenbosch worden aangehouden. De jongen is ingesloten en onderzocht wordt of hij daadwerkelijk bij de mishandeling is betrokken.

MAN GEWOND BIJ EENZIJDIG ONGEVAL

Sint Oedenrode - Vrijdagavond is een 50-jarige man uit Sint Oedenrode bij een eenzijdig ongeval gewond geraakt. De man was op de Nijnselseweg in Sint Oedenrode met zijn fiets gevallen. Bij deze val brak de man een been. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel.

AANRIJDING EN TE VEEL GEDRONKEN

Schijndel - Vrijdagavond, rond 23.15 uur vond op de kruising Wijboscheweg - Johannis Groenewaltstraat in Schijndel een aanrijding plaats. Een brommobiel, bestuurd door een 16-jarig meisje uit Schijndel Wilde op de kruising de Wijboscheweg oversteken. Daarbij kwam ze in aanrijding met een auto bestuurd door 21-jarige man uit Schijndel. Door de aanrijding ging de brommobiel op zijn kant. De twee inzittenden, de 16 jarige bestuurster en een 14-jarige passagiere uit Schijndel, raakte licht gewond. Ze konden ter plaatse worden behandeld. Wel bleek de bestuurder van de auto te veel te hebben gedronken om te mogen rijden. Hiervoor is hij bekeurd. Naast de bekeuring kreeg hij en rijverbod van 6 uur.

TE VEEL GEDRONKEN OP BROMFIETS

Boxtel - In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 03.15 uur, werd op Boseind in Boxtel een 18-jarige jongen uit Boxtel bekeurd. De jongen trok de aandacht omdat hij zonder helm op een bromfiets reed. Toen de politiemensen hem hiervoor lieten stoppen en daarvoor een bekeuring uitschreven bleek ook dat hij te veel had gedronken om met een bromfiets te mogen rijden. De jongen werd ook hiervoor bekeurd. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 4 uur.

HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN IN WONING

Veghel - Vrijdagmiddag is in een woning aan de Bunders in Veghel een hennepkwekerij aangetroffen Bij de politie was informatie binnengekomen dat er een kwekerij zou zijn. Na controle werden voldoende aanwijzingen gevonden om een nader onderzoek in te stellen. Ter plaatse bleek de hele woning ingericht te zijn als hennepkwekerij. Totaal werden er zo'n 500 hennepplanten aangetroffen. De stroom werd buiten de meter om betrokken. De planten, 40 assimilatielampen en andere groei- en hulpmiddelen zijn in beslag genomen. Twee mannen die net voor de komst van de politie het pand hadden verlaten konen worden aangehouden. Het tweetal, mannen van 39 en 42 jaar uit Helmond, is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

MAN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING

Veghel - In de nacht van vrijdag op zaterdag, even na 04.00 uur, werd gemeld dat van een woning aan de Lelielaan in Veghel twee ruiten waren ingegooid. Op aanwijzing van getuigen kon een 27-jarige man uit Veghel worden aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de ruiten te hebben vernield. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij zaterdagmorgen heengezonden.

RIJDEN ONDER INVLOED

Oss - Vrijdagavond even na 20.30 uur, werd op de Troelstrastraat in Oss een 44-jarige vrouw uit Schijndel bekeurd. Ze reed met een auto terwijl ze te veel gedronken had. Ook bleek dat het rijbewijs van de vrouw was ingevorderd in verband met een zelfde feit dat ze eerder heeft gepleegd. Ze kreeg een bekeuring voor het rijden onder invloed en het rijden terwijl haar rijbewijs is ingevorderd. Ze kreeg ook nog een rijverbod van 6 uur.

-----
Even later, rond 20.45 uur, werd op de Looveltlaan in Oss een 38-jarige man uit Berlicum bekeurd. Ook hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 4 uur.

-----
In de nacht van vrijdag op zaterdag, even voor 02.30 uur, werd op de Kromstraat in Oss een 37-jarige man uit Oss voor hetzelfde feit bekeurd. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 3 uur.

TE VEEL GEDRONKEN

Boxmeer - Zaterdagmorgen even na 05.30 uur, werd op de Merel in Boxmeer een 21-jarige man uit Sambeek bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 2 uur.