2e persbericht van zaterdag 23 juli 2005

Eindhoven 23-07-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie zoekt getuigen van overval

De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een winkel aan het Nederlandplein. Vrijdagavond rond 20.00 uur is een man het magazijn van de zaak binnengekomen en heeft daar een 15-jarige winkelmedewerker bedreigd en vastgebonden. Vervolgens heeft hij hetzelfde gedaan met een 34-jarige medewerker. Deze kon zich echter losmaken en naar buiten vluchten. De dader is achter de medewerker aangegaan en heeft hem op straat met een mes in zijn been gestoken. Daarna is hij er te voet vandoor gegaan. De medewerker liep een vleeswond op waaraan hij in het ziekenhuis is behandeld. De dader is van Marokkaanse afkomst, is 20 tot 25 jaar oud en is 1,75 tot 1,80 meter lang. Hij had zwart warrig haar met stekels van 4 tot 5 centimeter, een dun smal sikje onder zijn onderlip, en was enigszins ongeschoren. Hij droeg een blauwe spijkerbroek, een zwarte trui, en zwarte nieuwe onbeschadigde schoenen. Hij had een zwarte schoudertas ter grootte van een sporttas bij zich. Opvallend is verder dat de man een pigmentvlek op de linkerkant van zijn gezicht heeft, ter hoogte van zijn neus onder zijn oog. De politie is op zoek naar getuigen van de overval en/of mensen die weten wie of waar de dader is. Zij kunnen zich melden bij de recherche in Eindhoven via 0900-8844.

Helmond: Café gesloten na actie tegen drugs

De politie heeft zaterdagochtend kort na middernacht een inval gedaan in een café aan de Noord Koninginnewal. Dat gebeurde omdat er al enige tijd overlast voor de omgeving bestond en omdat het vermoeden bestond dat er in drugs werd gehandeld. In totaal werden in en bij het café zes mensen aangehouden. Een 36-jarige Helmonder, de beheerder van de zaak, is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Een 49-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats had 16 bolletjes cocaïne met een totaalgewicht van 5,6 gram en een brok cocaïne van 28 gram bij zich. Ook hij is in verzekering gesteld en zal dinsdag worden voorgeleid voor de Rechter Commissaris in Den Bosch. Bij twee Helmonders (37 en 42 jaar oud) werd een kleine hoeveelheid cocaïne gevonden. Zij zijn na verhoor met een proces-verbaal heengezonden. Tegen twee andere mannen, een 28-jarige inwoner van Someren en een 38-jarige Helmonder, is na hun aanhouding proces-verbaal opgemaakt omdat ze geen legitimatiebewijs bij zich hadden. In het café vond de politie nog enkele grammen cocaïne. Ook werkten er twee Poolse vrouwen zonder werkvergunning in de zaak. Hun identiteitsbewijzen zijn in beslag genomen en zij zijn gehoord. De zaak is na de actie op last van de burgemeester voor een half jaar gesloten.

Helmond: Man met neppistool opgepakt

Een man van 30 jaar uit Helmond is zaterdag rond 13.15 uur aangehouden op het Zuidende. Bij de politie was de melding binnengekomen dat hij een vuurwapen bij zich had. Bij een controle van de man bleek hij een neppistool bij zich te hebben. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Helmond: Verdachten van vernielen ruit aangehouden

De politie heeft zaterdag rond 12.00 uur twee Helmonders van 30 en 38 jaar oud aangehouden op de Deltaweg. Zij zouden rond 11.00 uur een ruit van een woning in Helmond-Oost hebben vernield. In de woning woont de ex-vriendin van de 30-jarige verdachte. Het tweetal kon worden aangehouden op basis van het signalement dat een getuige aan de politie had doorgegeven van de daders van de vernieling van de ruit. De mannen zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Ketting weg na inbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Bouvignehof is een gouden ketting weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag. Er werden gaatjes in een deur geboord waarna de hendeltjes geopend konden worden.

Hapert: Geld gestolen bij inbraak

Bij een inbraak in een horecazaak aan de Oude Provincialeweg is een geldbedrag van enkele honderden euros weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag. Een zijdeur van de zaak is opengebroken.

Asten: Zadels weggehaald

Uit een stal aan de Dijkstraat zijn vier paardenzadels weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van donderdag op vrijdag. Het slot van een schuifdeur is opengebroken waarna de zadels werden gestolen.

Reusel: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Postelsedijk zijn kledingstukken, een tv, een dvd-speler en enkele mobiele telefoons weggehaald. Dat gebeurde vrijdag tussen 6.15 en 17.30 uur. Een bovenlicht van een keukenraam is opengemaakt.

Bergeijk: Bekeuringen bij snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole op de Eerselsedijk zijn zaterdag tussen 12.45 en 15.45 uur 63 overtredingen geconstateerd. Er werden 1046 voertuigen gecontroleerd op de weg waar 60 km/u is toegestaan. De hoogst gemeten snelheid is niet bekend.