Persbericht Skate Bond Nederland

Zege in Otterlo naar Geert Plender

De winst in de traditionele zomer-skeelermarathon in het centrum van Otterlo ging zaterdagavond naar Geert Plender uit Kamperveen. Onder het toeziend oog van het in forse aantallen opgekomen publiek ontsnapte hij in de slotfase uit een kopgroep van acht en werd niet meer achterhaald. Tweede werd Bob de Vries en derde Plender's ploeggenoot Jan van Loon. Klassementsleider Arjan Smit liet vanwege de voorbereiding op het EK de wedstrijd aan zich voorbijgaan, waardoor Plender nu weer het klassement in de Univé World on Wheels competitie aanvoert.

Het bochtige en smalle parcours - met ook nog een gedeelte klinkers - zorgde voor een selectieve wedstrijd met veel uitvallers. Wie achterin het peloton terechtkwam kon het eigenlijk wel vergeten en dat overkwam niet de minsten. Voorin de groep werd er namelijk hard gekoerst en de eerste serieuze ontsnapping kwam op naam van Henry Koers en Jan van Loon. Meer dan 10 seconden voorsprong kregen ze echter niet, waardoor ze na enig tijd weer werden opgeslokt door het peloton. Halverwege de wedstrijd was het Emiel Blauw die solo op avontuur ging. Ook hij zag zijn poging evenwel tenietgedaan en later moest hij de wedstrijd zelfs uitgeblust laten voor wat het was. In de slotfase formeerde zich een kopgroep van acht rijders die het peloton wel op afstand kon houden. Geert Plender reed 4 rondjes voor het einde weg uit de groep en werd niet meer achterhaald. Bob de Vries won de sprint van de achtervolgers, voor Jan van Loon.

De zege bij de dames 1 was voor Angeline Thomas. Ze klopte Elma de Vries (2e) en Hilde Goovaarts (3e) in de eindsprint. Het drietal had samen met Janneke Hut (4e) een ronde voorsprong op de rest van de dames. Carla Zielman was wederom de sterkste bij de dames 2, gevolgd door Marine Kroon, Yvonne Spigt (junior) en Monique Staps.

Bij de B-rijders zegevierde Gerwin Smit. Hij was in de eindsprint de snelste van een kopgroep van 6 rijders met 45 sec. voorsprong. Dirk van de Worp werd tweede en Justin van der Veen kwam als derde over de meet. Thuisrijder Endie van Laar, vorig jaar nog winnaar in Otterlo, ging goed mee met de kopgroep, maar haalde met een vierde plaats net het podium niet.

Michiel Frankema pakte de overwinning bij de C-rijders, voor Erwin Mesu en Roelof Compagner. Bij de veteranen soleerde Henk Lankhof naar een fraaie zege. Jan Rombouts (2e) en Meint Beukema (3e) volgden hem op enige afstand.

Meer info: http://www.skatebond.nl Uitslagen

----------
Skate Bond Nederland
http://www.skatebond.nl