Gemeente Enschede

CultuurSportFestival in Enschede Zuid

dinsdag 19-04-2005

Zuid Kleurt de Stad de komende zomer

Van 24 juli tot en met 13 augustus vindt er een CultuurSportFestival plaats in en om de Twentehallen aan de Reulver in Enschede-Zuid. Er valt dan van alles te beleven op het gebied van cultuur, circus en sport; door te kijken, maar ook door mee te doen. Mensen uit andere culturen ontmoeten draagt bij aan het vakantiegevoel.

Circus de Tijdgeest slaat er gedurende deze drie weken zijn tenten op met een internationaal jongerencircus. Zij verzorgen workshops, demonstraties en shows. Van maandag tot vrijdag zijn er sportactiviteiten met voor elk wat wils. Niet alleen panna-voetbal, maar ook streetdance, breakdance en buitensport.

In de weekenden staat cultuur centraal. Tijdens de opening op 24 juli is er een cultuurmarkt. De opening wordt verricht door niemand minder dan de bekende voetballer Youri Mulder die een potje panna-voetbal speelt tegen André Le Loux, stadsdeelwethouder Zuid. In het weekend van 30 en 31 juli overheerst de Mediterrane vakantiesfeer. De Twentehallen staan dan bol van muziek, dans, workshops, films uit landen rondom de Middellandse zee. In het weekend van 6 en 7 augustus dringen Caribische ritmes de Twentehallen binnen. Tijdens de finale op zaterdag 13 augustus vormen de Twentehallen het decor voor een Pasar Malam en een internationale bruidsshow die onder leiding staat van Kim KÅtter.

Oproep en uitnodiging

Tijdens de zaterdag- en zondagmiddagen van 24 juli, zaterdag 30 juli, zondag 31 juli, zaterdag 6 augustus en zondag 7 augustus biedt het festival een podium aan bewoners en verenigingen uit Zuid om hun talenten te laten zien. Zang- en dansgroepen, koren, maar ook individuele musici, dansers, kunstenaars en verhalenvertellers zijn welkom. Voor organisatie is er de gelegenheid middels workshops en demonstraties het beste beentje voor te zetten. En zodoende een bijdrage te leveren aan de gezellige vakantiesfeer. Op deze middagen is er tevens een vrijmarkt voor kinderen en een open podium voor jong en oud.

Op de vrijdagavonden 29 juli en 5 augustus krijgen vertellers van verhalen en gedichten de ruimte. Wie vertelt een spannend reisavontuur of een verhaal over het land waar hij / zij vandaan komt? Tijdens deze avonden worden er ook films gedraaid uit de landen rondom de Middellandse Zee of het Caribisch gebied. Enschede Zuid kent talloze organisaties die een bijdrage kunnen leveren aan het CultuurSportFestival.

Mensen die zich aan willen melden of meer informatie willen, kunnen contact opnemen met Annette Oude Vrielink (4750450; a_oudevrielink@enschede.nl) of Jan Schukkink (4750455; j.schukkink@enschede.nl).


---