Gemeente Amsterdam

Schoolvakantie wordt ingeluid met dierenspektakel

14 juni 2005
---
webmaster Op 24 juli 2005 is het in en om het stadhuis van Amsterdam letterlijk een beestenboel. Stadspas organiseert dan een kinderevenement om de zomervakantie in te luiden. Het evenement dat de afgelopen jaren succesvol was onder de naam 'Stadhuis op Stelten', wordt dit jaar in een nieuw jasje gestoken en heeft een nieuwe naam: 'Stad op z'n Kop'.

In de nieuwe opzet wordt jaarlijks voor een thema gekozen. Dit jaar staat het evenement in het teken van 'dieren'. Huisdieren, kinderboerderijen, stadsdieren; tijdens 'Stad op z'n Kop' komen de jonge inwoners van Amsterdam op allerlei manieren in contact met de dierenwereld. Het evenement laat de rol van dieren in het leven van kinderen in de stad zien, met als doel het vergroten van het respect en de interesse voor dieren. Ongeveer 35 organisaties zullen de kinderen een dag vol dierenplezier bezorgen.

Met zowel binnen als buiten veel a logo-stadopznkop3208x80.jpg (35 Kb) ctiviteiten en entertainment: van een heuse kinderboerderij tot 'De Familie Bofkont', van een zebra-estafette tot een papegaaienshow. 'Stad op z'n Kop' is een evenement voor alle basisscholieren van Amsterdam en is gratis toegankelijk.