Gemeente Zwolle

Feestelijke heropening Basisschool het Stroomdal

De Christelijke basisschool het Stroomdal houdt op vrijdag 24 juli 2005 ´open huis´, omdat zij na een noodzakelijke verbouwing van de school weer helemaal zijn geïnstalleerd. Naast de verbouwing heeft de school een nieuw logo ontwikkeld. Het logo wordt onthuld door Wethouder Peter Pot van onderwijs om 14.30 uur op het schoolplein van het Stroomdal. Nadat het logo is onthuld, zijn ouders en buurtbewoners van 15.30 tot 17.00 uur in de gelegenheid om het schoolgebouw te bezichtigen.

Een van de belangrijkste redenen van de verbouwing waren onder andere om de noodzakelijke onderwijskundige vernieuwingen vorm te kunnen geven op het gebied van remedial teaching, leerlingenhulp en informatie en communicatietechnologie. Daarnaast was het streven om alle groepen onder één dak te kunnen huisvesten en dat de buitenschoolse opvang ´t Ukkie een vaste plek naast de school krijgt.

Voor de kinderen betekent dit dat alle groepen en ook alle leerkrachten nu in een gebouw zitten. De kinderen gaan nu door één ingang naar binnen, waardoor er meer overzicht is ontstaan voor de leerkrachten. Het schoolplein is volledig nieuw ingericht en voorzien van nieuwe speeltoestellen. Deze toestellen konden worden aangeschaft door een bijdrage van de Stichting het Hervormd Weeshuis en de opbrengsten van het OPA (oud papier actie) geld.

Op donderdag 23 juni wordt er voor de kinderen een feestdag georganiseerd. De kinderen krijgen de ´koningin´ op bezoek. Zij gaat de opening van de school verrichten. Daarnaast worden de kunstwerken met het thema ´water´ van de kinderen onthuld.


---