Ingezonden persbericht


Persbericht d.d. 18 juli 2005

10e Brabants Kinderkampioenschap Zandkastelen Bouwen

Winnaars krijgen abonnement Speelland Beekse Bergen

Op zondag 24 juli wordt voor de 10e keer het open Brabants Kinderkampioenschap Zandkastelen Bouwen voor kinderen georganiseerd op Speelland Beekse Bergen. Het evenement start om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar kunnen hieraan deelnemen en de zandcreaties worden door een deskundige jury beoordeeld. Het gebruik van schepjes, zeefjes en andere hulpmiddelen is toegestaan. Deze nemen de deelnemers eventueel zelf mee. Er wordt gebouwd in teams van twee kinderen. Voor het winnende team is er een abonnement voor Speelland. Natuurlijk zijn alle andere attracties van Speelland Beekse Bergen de gehele dag geopend.

Kinderkampioenschap
Zondag 24 juli wordt er op Speelland Beekse Bergen een stuk strand afgezet waar deelnemende teams aan het Brabants Kinderkampioenschap Zandkastelen Bouwen een stuk strand uitzoeken voor het bouwen van zandkastelen. De kinderen kunnen zicht tot zondagmiddag 12.00 uur inschrijven. De deelnemers melden zich tussen 13.30 en 14.00 uur bij de kassa van Speelland en ontvangen daar hun teamnummer. Om 14.00 uur volgt de uitleg van de spelregels en dan kan er gebouwd worden. Tot 16.00 uur kunnen de zandcreaties gemaakt worden en aansluitend wordt het winnende team bekend gemaakt.

Spannende wedstrijd
Een deskundige jury beoordeelt alle kastelen en andere bouwwerken van zand op basis van creativiteit, originaliteit, samenwerking en eindresultaat. Natuurlijk wordt ook gekeken naar het bereikte resultaat in relatie tot de gebruikte hulpmiddelen. De winnaars mogen zich 'Brabants Kinderkampioen Zandkastelen Bouwen' noemen en krijgen een abonnement voor Speelland Beekse Bergen. Naast de spanning van de wedstrijd belooft dit evenement ook veel Brabantse gezelligheid.

Meedoen?
Kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen zich aanmelden in teams van 2 personen. Niet getreurd als alle vriendjes al andere plannen hebben voor deze dag, want alleen inschrijven is ook mogelijk. De kinderen worden dan ingedeeld. Inschrijven kan op de receptie van het Vakantiepark Beekse Bergen en bij de receptie van de Safaricamping. Mensen op de camping kunnen zich ook inschrijven bij de infobalie. Op de dag zelf kunnen deelnemers nog inschrijven bij het stuk strand waar de kastelen gebouwd zullen worden. Kinderen die zich ter plekke inschrijven worden meteen in teams verdeeld. Meer informatie is te vinden op www.speelland.nl

Speelland Beekse Bergen
Voor wie niet van zandkastelen bouwen houdt, zijn er natuurlijk tal van andere leuke dingen te beleven. Speelland Beekse Bergen biedt een dag vol speelplezier voor kinderen tot 12 jaar. Zij vinden hier een grote speeltuin en enorm veel attracties. Bovendien wordt er een scala aan evenementen georganiseerd. Kinderen vinden er verschillende schommels in Schommelland maar ook de Sahara-buggybaan en de Ballenberg. In Verkeersland halen kinderen hun rijbewijs. Bij warm weer zorgen de verschillende waterattracties voor extra plezier. De waterglijbanen laten kinderen van grote hoogte naar beneden suizen. De Aquashuttle lanceert kinderen in een speciale shuttle met hoge snelheid op het water. Topattractie is de unieke Waverider, deze attractie gaat zo snel dat het lijkt alsof de bezoeker in een speedboot zit. Bovendien beschikt het park over een groot meer met kindveilig zwemwater. Voor de zonaanbidders zijn er de grote zandstranden. Speelland Beekse Bergen is dagelijks geopend vanaf 10.00 uur.

Voor meer informatie kan men bellen met Speelland Beekse Bergen tel: 0900-2335732 (EUR 0,15 p.m.) of kijken op internet: www.speelland.nl

Noot voor de redactie (