Ingezonden persbericht


Persbericht

vrijdag 22 juli 2005

Zondag 24 juli een bijzondere start van de 55ste editie van Ome Joop s Tour

De 55ste editie van Ome Joop s Tour start aanstaande zondag vanaf de Ronde Weide in het park Sonsbeek in Arnhem. Op deze plek begon Ome Joop Legerstee 55 jaar geleden met zijn naoorlogse activiteiten voor de Arnhemse jeugd. Van sport en spel op de Ronde Weide is het nu uitgegroeid tot een groots fietsevenement met nog steeds die zelfde doelstelling. Het verzorgen van een actieve fietsvakantie voor jongens en meisjes in de leeftijd van 10 tot en met 13 jaar.

De start van deze 55ste editie wordt een bijzonder feestje. Zondag 24 juli wordt op de ronde weide vanaf twee uur s middags de dertig ploegen aan het publiek voorgesteld en zijn er optredens van de Arnhemse artiesten Kobus Engels, Dayén, Emile Hartkamp, Danny van Zoest, Jofel en Sjofel en daarnaast treden er op de jonge ster Jeffrey Heesen en Frank van Amstel. Zij staan garant voor een echte Hollandse middag op de Ronde Weide. Radio Arnhem zal aanwezig zijn voor een rechtstreeks verslag.

Op maandagochtend 25 juli is om 10:00 uur de officiële start bij de Eusebiuskerk in Arnhem. Hierna gaan er 180 jongens en meisjes zo 500 kilometer fietsen van Arnhem naar Kampen, Harderwijk, Almere, Turnhout (België), Kaatsheuvel, Wanroij en Groesbeek. De reis van Almere naar Turnhout is net als bij de echte Tour de France een verplaatsing en de deelnemers stappen in de bus naar het Belgische Turnhout. De hele karavaan komt op woensdag 3 augustus om 16:00 uur aan in de Rijnhal in Arnhem. Hier zal de grote prijsuitreiking plaats vinden.

Ome Joop s Tour is van 24 juli tot met 3 augustus en meer informatie kunt lezen op de website www.omejoopstour.nl

Note voor de redactie en

Ingezonden persbericht