Gemeente Coevorden

Zondagmiddag 24 juli praalwagens door Coevorden

Zondagmiddag 24 juli gaan de praalwagens van het Zuidenveld vanaf 14:00 uur door straten van Coevorden naar Steenwijksmoer. Donderdag jongstleden was de optocht, zondag is de aftocht. Deze 'aftocht' aan het eind van Zuidenveld is een primeur. Nog niet eerder was er een aftocht.

De aftocht start zondagmiddag vanaf 14:00 uur bij de opstelplaats op het voormalige terrein Hazelaar op de hoek Parallelweg-Hemelweg. Daarna gaat de tocht via Hemelweg, Ballast, Hoofdweg, Dreef naar de Krimweg en eindigt bij het begin van de Parallelweg. De aftocht is zonder muziekkorpsen en voert de wagens via de Ballast en de Hoofdweg door het kerkdorp Steenwijksmoer en dan via de Dreef weer terug naar Coevorden.

Tot zondagmiddag aanstaande staan de praalwagens opgesteld op het voormalige terrein Hazelaar, op de hoek Hemelweg-Parallelweg dat dagelijks gratis toegankelijk is voor de bezoekers en tot 's avonds laat open blijft. Gedurende de nacht is het afgesloten en is er bewaking. De versieringsroute loopt eveneens langs dit terrein zodat iedereen die deze route rijdt vanzelf bij de praalwagens langs komt.