Heuvelrug, 10.30 uur

Utrecht 24-07-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Bestolen

DOORN- Op vrijdagavond werd een man geslagen en moest zijn jas afgeven.

Omstreeks 22.00 uur liep een 19-jarige man uit Doorn over de Langbroekerweg. Plotseling werd hij hier tegengehouden door een groep jongens. Door verschillende jongens werd hij geslagen en kreeg hij een scherp voorwerp in zijn rug geprikt. De man moest zijn jas afgeven en hierna zag hij kans te vluchten. Thuisgekomen zag de hij een klein krasje zitten op zijn rug veroorzaakt door het scherpe voorwerp. De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving en verzoekt contact op te nemen met de politie van het district Heuvelrug; 0900-8844.

Motorrijder ten val

DOORN- Op zaterdagmiddag raakte een motorrijdster gewond na een ongeval.

Omstreeks 14.00 uur reed een 45-jarige vrouw op haar motorfiets over de Dorpsstraat. Een automobilist (geg.onb.)was de vrouw aan het inhalen maar moest zijn inhaalmanoeuvre staken en stuurde weer naar rechts. Hierdoor raakte hij de vrouw en deze kwam ten val. Met een beenbreuk werd zij vervoerd naar het ziekenhuis.

Overval

RHENEN- Op vrijdagochtend werd een overval gepleegd op een postkantoor aan de Frederik van de Paltshof.

Omstreeks 09.00 uur werd een postkantoor overvallen door overvallers. De overvallers bedreigde het aanwezige personeel met een wapen en vroegen om geld. Een onbekend geldbedrag werd meegegeven en de overvallers vertrokken vervolgens weer. De politie werd gewaarschuwd en startte een onderzoek. Een groot buurtonderzoek werd gehouden en de technische recherche verrichte een uitgebreid sporenonderzoek. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen te reageren via 0900-8844, district Heuvelrug.

Geen voorrang

VEENENDAAL- Op zaterdagmiddag raakten twee meisjes gewond na een aanrijding.

Omstreeks 16.45 uur reed een 17-jarige snorfietsbestuurster uit Ede over de Sirius. Achterop zat een 12-jarige meisje uit Veenendaal. De 17-jarige verleende bij de kruising met de Grote Beer, geen voorrang aan een 40-jarige automobilist uit Veenendaal en een aanrijding ontstond. De dames kregen glas in het gezicht en haar en werden ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel.

Schennispleger aangehouden

WIJK BIJ DUURSTEDE Op zaterdagochtend werd een man aangehouden na schennispleging.

Omstreeks 11.15 uur kreeg de politie de melding dat een man schennis aan het plegen was op de Zigzagmolen. Agenten keken uit naar de man maar hij werd op deze locatie niet meer aangetroffen. Op de Hoeksteen zag een agent de 30-jarige man uit Wijk bij Duurstede lopen. De man verzette zich bij zijn aanhouding en de agent moest zijn pepperspray gebruiken. Toen kon hij wel worden aangehouden en naar het politiebureau worden overgebracht.